fbpx

Nem lesz elektromos

a következő ŠKODA FABIA

Az új ŠKODA FABIA jövőre érkezik, az előzetes információk szerint már tavasszal megmutatják az újdonságot. És bár számos újdonság lesz benne elérhető, a legdivatosabb hajtáslánc nem.

Egy ideje nem titok, hogy az új ŠKODA FABIA bemutatása a küszöbön áll, ezt maga a márka vezetője árulta el egy interjúban. Az is biztos, hogy a konszern által minden új – hagyományos – modellhez használt MQB építőkészletet fogja használni. Ennek megfelelően továbbra is kategóriájának egyik legtágasabb képviselője lesz várhatóan. Kívülről a mára már megszokott ŠKODA dizájnt követi majd az új FABIA, amelyről egy vázlatot is készítettek olyanok, akik már láthatták.

Az új ŠKODA FABIA utastere is teljesen átalakul, itt is megjelennek a márka más modelljeiben már látott hatalmas digitális kijelzők, és a legújabb MIB3-as infotainment rendszer fog futni rajtuk. Amivel viszont biztosan nem találkozunk majd az új ŠKODA FABIA motorterében, az az elektromos hajtáslánc, ideértve a enyhe hibrid, és a konnektoros hibrid kivitelt is.

De mi lehet az érv emellett, hiszen minden márka ezeket a megoldásokat erőlteti. A válasz egyszerű: a költségek. Egy ilyen hajtáslánc nagyon megdrágítja a kisautókat, ahogyan az árlistákat böngészve napjainkban láthatjuk. Sőt, nem is csupán azokat. Hiszen a KODIAQ hamarosan érkező frissítésénél is elvettették végül ezt a kivitelt, hasonló okok miatt. A jelentős áremelést pedig pont a versenytársak miatt szeretné elkerülni a ŠKODA, hiszen így előnyhöz juthat velük szemben.

Az új ŠKODA FABIA meghajtásáról ezért kizárólag a már ma is ismert háromhengeres turbós benzinesek fognak gondoskodni. Persze soha ne mondd, hogy soha. Hiszen az MQB platform lehetőséget ad a hibrid technológia alkalmazására, így amikor olcsóbbá válik ez a fajta meghajtás, könnyen lehet, hogy az új ŠKODA FABIA is megkapja majd azt, mondjuk a féltávnál esedékes modellfrissítés során.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!