fbpx

Az új ŠKODA OCTAVIA RS:

egy legenda új köntösben

Az új OCTAVIA RS. Kétliter TSI 245 lőerő, 7 gangos DSG váltó, 6,7 másodperc alatt van százon, és bár tudna többet menni, de gyárilag limitált a 250-es végsebesség. Fekete kiegészítők, semmihez nem hasonlítható hang. Röviden ennyi az új OCTAVIA RS. Részletesebben? Több. Sokkal több.

És ekkor meglátod. A kulcs. Ott hever, ahová reggel érkezésedkor hanyagul ledobtad. Legszívesebben most azonnal kézbe vennéd és már mennél is. De hiszen még korán van. Ugyan, senkinek nem fogsz hiányozni. Ha mégis, van egy csomó túlórád, majd azt mondod épp csúsztattál. Persze mindezt már a liftben gondolod végig, amint megnyomod a mélygarázs gombját. Ahogy kilépsz a liftből, egyből meglátod őt. Ott áll a félhomályban, tűzpiros teste csak rád vár.

A kulcsot elő sem kell venned, hogy beülhess, elég megragadnod a kilincset, és máris feltárul a fekete bőr belső. Hívogatóan világítanak a vörös dekorfények. Beülsz, megnyomod a start gombot, az órák elkezdik táncukat és végre előtör ez a bizsergető hang. Ahogy lassan gurulsz a parkolóházban eszedbe jutnak a cseh mérnökök. Milyen istenverte zsenik, hogy ilyen hangot varázsoltak az RS-nek. Imádod a motor hangját. Kifordulsz a három sávos útra, ami szokatlanul üres. Persze, hiszen nem szoktál ilyenkor itt lenni, te csak akkor látod, amikor az irodaházak öntják magukból a rabszolgáikat. De most nem. Most csak a tiéd. Ahogy megállsz a lámpánál egy boyracer gurul melléd. Kihívóan átnéz rád. Az “ezeréves solyma” számára te nem lehetsz ellenfél . “Az oroszlán nem kapkod legyek után” – mormogod el a fogad alatt, de tudod mit? Ma nem. Ma játsszunk! Áthúzod a DSG váltókart sportfokozatba, lábad a gázon, szemed a lámpán…

Felvillan a lámpa, rálépsz a gázra és élvezed ahogy kilő az OCTAVIA RS-ed. Fütyül a turbó, a DSG észrevétlenül pakolgatja a fokozatokat felfelé, néhány másodperc és már veszed is el a gázt, mert itt 80 a vége. Bár tudod a végeredményt, de azért belenézel a tükörbe… Hát persze. ? Apró, de édes győzelem ez, kis elégtétel a mai nap után. És kezd a feszültséged is enyhülni, most már inkább a családon jár az eszed. A ritka alkalmak egyike lehet, hogy te hozod el a srácokat a suliból. Ahogy pakoljátok be a csomagtartóba a cuccokat, megint eszedbe jutnak a mérnökök, ott a Škodánál. Tényleg átkozott zsenik. Odavagy az OCTAVIA RS-ért, ahogy a gyerekeid is. Főleg, ahogy apa vezeti: időnként kicsit jobban odalépve a gázra. Élvezik ahogy gyorsul. Minden sebességnél. Kacagnak közben, és ezért is imádnak téged. A vérükben van, ahogy neked is. Ha valamiért, akkor ezért megéri holnap is bemenned dolgozni.

Előző

Következő

Trackback/Pingback

  1. Itt az új OCTAVIA SportLine | Csak a ŠKODA! - […] új OCTAVIA SportLine a Style felszereltségi szint és az RS kivitel közé illeszkedik, és az előbbiben is ismert utastér…

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!