fbpx

Év autója 2021:

döntőben a ŠKODA OCTAVIA

Az Év autója 2021, vagyis a CAR OF THE YEAR díj az egyetlen olyan elismerés, amelyet teljesen független szervezet, egy 23 európai ország 60 újságírójából álló zsűri ítél oda.

Sosem volt még ennyire színes az OCTAVIA kínálata, mint a negyedik generációs modellé. Hajtásmódot tekintve elérhető belőle benzines, dízel, mild (lágy) hibrid, és konnektros hibrid is. És persze a CNG-vel (sűrített földgázzal) üzemelő változatról se felejtkezzünk el, bár ez jelenleg nem kapható nálunk. Kapható kombi és limuzin kivitelben, és a legendás RS változat sem hiányzik palettáról.

De nem csak ebben lépett hatalmasat előre az új OCTAVIA, és könnyen lehet, hogy pont emiatt szerepel az Év autója díj 2021-es döntősei között. Hiszen az utastér anyaghasználata, kialakítása, a vezetést támogató és az infotainment rendszer terén is versenytársainál magasabb szintet képvisel.

És ha azt is hozzávesszük, hogy a hagyományos értékei: a tágas és kényelmes utastér és a hatalmas csomagtartó sem tűnt el a negyedik generációval, könnyen megérthetjük az  Év autója díj 2021-es döntős helyét. És talán az is szerepet játszott a döntésben, hogy a negyedik generációs OCTAVIA már így számos értékes díjat zsebelt be, többek között az Auto Express magazin az Év autójának választotta Angliában, de szintén itt elnyerte a legjobb kompakt családi autó, és legjobb új modellnek járó címet is. Ezek mellett díjazták már Ausztriában, Svájcban és Németországban is. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy az OCTAVIA döntőbe jut az Év autója választáson. A harmadik generáció is döntős volt.

Az Év autója díjat 1964 óta ítélik oda minden év tavaszán, így az eltelt évek, és a függetlensége miatt is mára ez lett a legrangosabb díj az autós díjak között. Azt, hogy 7 döntőbe jutott modell közül melyik kapja a címet március elején tudjuk majd meg.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!