fbpx

Best Cars 2021: az ENYAQ iV

a legjobb import kompakt SUV

378 modell, és több mint 101 000 szavazó. Idén ezt jelentette a német Auto-Motor-und-Sport immár 45. alkalommal meghirdetett olvasói kedvenceket kereső díja, a Best Cars 2021. A ŠKODA modellek hagyományosan jól szerepelnek ezen a szavazáson, az ENYAQ iV remek eredménye azonban fontos mérföldkő, több szempontból is.

A német vásárlók szigorú ítészek, és autóvásárlás során figyelmesen megnézik, mire költik el a pénzüket. Az ő véleményüket kutatja a német autós lap díja, melyet kategóriánként ítélnek oda. Idén 11 kategóriába sorolva 378 modell közül választhattak kedvenceket az olvasók. Igen népes az összkínálat is tehát, a kategóriákon belül pedig az import kompakt SUV-k mezőnye volt a legnépesebb, 53 indulóval. Ebben a kategóriában indult a versenytársak között a KAMIQ és a KAROQ is. És bár igazán derekasan helytálltak a mezőnyben, az ENYAQ iV-t semelyik hagyományos motorral szerelt modell nem tudta befogni, és a szavazatok 12,9%-t megszerezve első lett.

Több szempontból is fontos diadal ez. Az ENYAQ iV az első teljesen elektromos ŠKODA modell, amely már az MEB platformon építkezik, és még nem régi szereplője a mezőnynek. Illetve azt is ki kell emelnünk, hogy a Best Cars történetében ez ENYAQ iV az első elektromos modell, amely első helyet tudott szerezni valamelyik kategóriában. Az elektromos modellek előretörése a többi kategóriában is megfigyelhető, így elmondhatjuk, hogy az ENYAQ iV eredménye ilyen szempontból is kiemelkedő.   

Best Cars 2021: két arany, egy ezüst, egy bronz

A ENYAQ iV mellett a Best Cars 2021 szavazáson a többi ŠKODA modell is remekelt, hiszen a ŠKODA CITIGO negyedik helyet, a hamarosan búcsúzó harmadik ŠKODA FABIA generáció harmadik helyet, az új ŠKODA OCTAVIA első helyet, a ŠKODA KODIAQ ötödik helyet, a ŠKODA SUPERB pedig második helyet szerzett meg kategóriájában. A részletes eredményeket ide kattintva lehet megnézni. 

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2021-04-19 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!