fbpx

Nemcsak a hajtásmódja menő:

ENYAQ SPORTLINE iV

Alacsonyabb hasmagasság, 20 vagy 21 colos kerekek, háromféle teljesítmény. Jön a ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV.

Még csak alig mutatkozott be az ENYAQ iV alapkivitele, máris itt a SPORTLINE változat, amely sportos kiegészítőkkel igyekszik elnyerni a vásárlók szívét.

ENYAQ SPORTLINE iV
ENYAQ iV

Már rendelhető az ENYAQ iV!

A napokban indult a sorozatgyártása az új ŠKODA ENYAQ iV-nak, és a mai naptól itthon is rendelhetővé vált. Igaz, ehhez fel kell keresni valamelyik ŠKODA márkakereskedést.

ENYAQ SPORTLINE iV: A külső

Kívülről a fekete kiegészítők különböztetik meg a hagyományos kiviteltől: lakk-feketére fényezik a hűtőrács keretét, a tükörházakat, a hátsó légterelőt és a tetősínt is. De az egyedi lökhárítók is ilyen betéteket kapnak elől és hátul is. Alapfelszereltség még a 20 colos könnyűfémkerék (opciósként 21” is elérhető), a LED-Matrix fényszórók, és a Full-LED hátsólámpa dinamikus irányjelzővel. Újdonság, hogy alapban SunSet csomagot kap az ENYAQ SPORTLINE iV, de nem csak a „B” oszloptól hátrafelé. A két első ajtó zajszigetelt ablakait is gyári sötétítés árnyékolja.

ENYAQ SPORTLINE iV: A belső

Az ENYAQ iV újfajta koncepcióként dizájncsomagokba rendezett belső harmóniákat kínál, amely most egy új, SPORTLINE elnevezésű dizájncsomaggal bővül. Itt is a fekete szín dominál, kiegészítve a vörös hangulatvilágítással. Alapfelszereltség a fekete tetőkárpit és műszerfalborítás. Ez utóbbi szintetikus (környezetbarát) bőr, szürke varrással és karbonmintázatú díszlécekkel. Az ülések sportosabb formájúak, és integrálták beléjük a fejtámlákat is. A kárpit fekete Suedia mikroszálas anyagból készül, melyet szürke varrás díszít. Alapfelszereltség a háromküllős, az alján kicsit lecsapott sportkormány, és az alumínium hatású pedálborítás.

ENYAQ SPORTLINE iV: A belső

A karosszéria alatt sportfutóművön gördül az ENYAQ SPORTLINE iV. Különlegessége, hogy az alapkivitelhez képest elől 15 milliméterrel, hátul pedig 10 milliméterrel van közelebb így a karosszéria alja az aszfalthoz. 

Az ENYAQ SPORTLINE iV a legkisebb akkumulátorpakkal nem érhető el. Az első kivitel a 60-as, amely csak elől hajt, és a teljesítménye 132 kW. A hatótávja 400 km a WLTP szerint. A másik két kivitel a 80, illetve a 80x. Az előbbi elől hajt, és a 150 kW-os teljesítményéhez 310 Nm-es nyomaték társul, a maximális hatótáv 520 km.

A 80x kivitel összkerékhajtású, tehát mindkét tengelyen van egy-egy villanymotor. A rendszer összteljesítménye 195 kW, a maximális nyomaték pedig 425 Nm. A nagyobb teljesítmény ára, hogy így a maximális hatótáv egy kicsivel kevesebb, de még így is 500 kilométer a WLTP szerint. 

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2021-04-19 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!