fbpx

Élvezd a szabadságot: a KAROQ volánja mögött,

vagy egy kerékpár nyergében

Három tapasztalt hegyi kerékpáros, három hegyi kerékpár és egy ŠKODA KAROQ SPORTLINE. Élvezd te is a szabadságot számtalan módon.

Korábbi cikkeink

Hogyan is lehetne jobban próbára tenni egy SUV-t, mint kiszakadni vele a város forgatagából, és felhajtani vele a hegyekbe? Megkértünk három tapasztalt hegyi kerékpárost, hogy a ŠKODA KAROQ SPORTLINE változatával induljanak el szokásos hétvégi túrájukra. Hiszen van benne bőven hely az ilyenkor használt felszerelésüknek: a sisakoknak, a kerékpáros ruháknak és a cipőknek, a sátraknak és hálózsákoknak, ennivalónak és persze a kerékpároknak a tetőn és az utastérben kísérőjükkel együtt nekik is.

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE igazán sokoldalú. Sportos vonalai és remek kezelhetősége mellett rengeteg olyan Simply Clever funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik használójának életét.

Kulcs a zsebében és elegendő energia mindenkinek

A kulcsnélküli rendszernek hála, nem kell keresgélni, hogy melyik zsebünkbe tettük a kulcsot, ha beszeretnénk jutni az autónkba. Csak meg kell ragadni a kilincset, és az autó kinyílik. Egy gombnyomással a motor életre kel és halkan dorombolni kezd.

Mielőtt hátrahagyják a bázisként használt KAROQ SPORTLINE-t, nem árt teljesen feltölteni a telefonokat. Mivel a KAROQ négy USB-porttal rendelkezik, így ez sem jelent problémát.

Forgalmi dugó? Kit érdekel

A nagy központi érintőképernyő segítségével csak beírod az úticélod, és navigációs rendszer könnyedén odavezet téged. Ha útközben mégis dugóba kerülnél, csak bízd magad a Traffic Jam Assist funkcióra. Elindulás, megállás. Ugyan ki rajongana érte? A jó hír, hogy a rendszer átveszi tőled az araszolás fárasztó feladatát.

Maradj kapcsolatban

Végre itt az autópálya. Az út kiszélesedik, a forgalom ritkul. Az adaptív sebességtartó automatika nem csupán a sebességedet tartja, de az előtted haladó autótól való távolságodat is. A prediktív változat pedig képes előre látni. Persze nem egy üveggömb segítségével. A navigációs rendszer térképadatbázisából olvasva automatikusan csökkenti a sebességet, ha éles kanyar, körforgalom vagy lakott terület közeledik. A biztonságérzetet fokozza, hogy a KAROQ SPORTLINE folyamatosan kapcsolódik a környező világhoz. Hiba esetén felveszi a kapcsolatot a kiválasztott szervizközponttal, és ha véletlenül balesetet szenvednél, akkor automatikusan értesíti a segélyközpontot is.

Figyelő tekintet mindehol

A Blind Spot Detect (holttérfigyelő) funkció figyelmeztet a mögöttünk jövő autókra – akár hetven méteres távolságban is. A kifinomult érzékelők pedig még a kerékpárosokra is figyelnek! Kiszállás figyelmeztetés jelez a sofőrnek, hogy ne nyissa ki az ajtót, amikor közeledik egy kerékpáros. Az ilyen találkozásokból egyébként rendszeres és csúnya balesetek származnak. A keresztirányú forgalmat figyelő rendszer pedig jól jön, ha autók közül tolatunk ki például. A rendszer látja, hogy autók, kerékpárosok vagy éppen gyalogosok közelednek hátulról, és figyelmeztet. Így nem kell nyakatekert mozdulatokkal neked figyelni a környezeted.

Kilátás a csillagokra

Biztos jól rögzítettük a kerékpárokat a tetőcsomagtartóra? – kérdezi Annától a három barátja. Aggodalmuk érthető, mert kerékpárjaik korántsem olcsók. De nem kell félni, és még a kocsit sem kell megállítania, hogy mindezt ellenőrizzék: a napfénytető segítségével láthatják, hogy minden rendben, a kerékpárok biztonságban vannak. 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!