fbpx

Májusban érkezik az

új ŠKODA FABIA

Ezt maga Thomas Schäfer, a ŠKODA vezetője jelentette be a márka éves pénzügyi konferenciáján. Az új ŠKODA FABIA 5 ajtós verzióban mutatkozik be, a Combi változatlan formában marad a piacon.

Korábbi cikkeink

Az új ŠKODA FABIA már az MQB padlólemezre épül, így nagyobb lesz a jelenlegi, harmadik generációnál. Nemcsak az utasoknak, de a csomagoknak is több hely fog jutni, egészen pontosan 380 liter. Bár az új modell minden méretében nőni fog, a súlya alig lesz több a jelenlegi generációjénál. A külső mellett az utastér is jelentősen átalakul. 10,2 colos digitális műszerfallal és 6,8 colos központi kijelzővel érkezik az alapváltozat, és ez utóbbi akár 9,2 colos is lehet. A motorok méretét tekintve az új ŠKODA FABIA nem mutat majd nagy változatosságot. Csak 1.0 literes motorokat építenek majd a motortérbe, viszont ezek között lesz egy sima szívó benzines is, 65 és 80 lóerővel. A turbóváltozat 95 és 110 lovas változatban lesz kapható, ez utóbbihoz 7 fokozatú (szárazkuplungos) DSG automataváltó is csatlakozhat.

De mi lesz a Combival?

Az új ŠKODA FABIA Combi 2 évvel később csatlakozik az 5 ajtós megújulásához, addig változatlan formában gyártják tovább. Ennek elsősorban gyártással kapcsolatos okai vannak. Bár az is igaz, hogy sokáig kétséges volt a modell jövője, a késedelem inkább annak köszönhető, hogy nem épül új ŠKODA gyár. Ezért a gyártást kell átszervezni annak érdekében, hogy a márka könnyebben tudja kielégíteni a folyamatosan növekvő vásárlói igényeket. Ezért az új SUPERB gyártása – amelyet együtt fejlesztenek a VW Passat következő generációjával – Kvasiny-ból átkerül a Volkswagen Pozsonyi gyárába. Így Kvasiny-ban 150.000 autó gyártására lesz lehetőség, amely megoszlik majd a ŠKODA SUV modelljei és az új FABIA Combi kivitele között.

Újra megerősítették: érkezik a ŠKODA ENYAQ iV Coupe

Thomas Schäfer azt is megerősítette, hogy ősszel érkezik az ENYAQ iV sportosabb vonalvezetésű kivitele, amely a B-oszloptól hátrafelé másfajta kialakítást kap. A hajtáslánc és az orrész kiképzése megegyezik majd a most ismert ENYAQ iV-val. Emellett érkezik a KODIAQ és KAROQ frissítése is idén. Előbbi bemutatkozására nem kell sokat várni. Olyannyira, hogy ideiglenesen már el is tűnt a kínálatból a jelenlegi változat. Az új várhatóan a 25. héttől lesz rendelhető.

Új, belépő szintű modellek is érkeznek

A márka vezetője azt is bejelentette, hogy a jelenlegi modellpaletta hamarosan új, belépőmodellekkel bővül. Ez azt jelenti, hogy olyan modellek kerülnek a szalonokba, amelyek a meglévő modellek alacsonyabban felszerelt változatai.

„Minden meglévő modellsorozatunkhoz további, megfizethető árszintű – vagy ha úgy tetszik – belépő szintű változatokat adunk” – mondta Thomas Schäfer vezérigazgató. „Ezek árát az utolsó fillérig igyekeztünk leszorítani abban a reményben, hogy még több vásárlót tudunk majd megnyerni velük.”

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!