fbpx

Külső és belső

rajzokon az új FABIA

Már csak néhány hét, és teljes valójában megismerhetjük az új FABIA minden részletét. Addig is, egy kis ízelítő a gyári dizájnskiccek segítségével.

Korábbi cikkeink

Az új ŠKODA FABIA májusban mutatkozik be a világnak. Ahogy a külsejéről közzétett vázlat is mutatja, a népszerű kompakt autó összességében sokkal érzelemdúsabb lesz, és mindehhez a ŠKODA jellegzetes kristálydizájnját használták tervezői. Az MQB-A0 platform, amelyre az új FABIA épül, lehetővé teszi, hogy 48 milliméterrel szélesebb és 110 milliméterrel hosszabb legyen. Ennek ellenére a negyedik generációs modell megjelenésében egyértelműen kompakt, városi autó marad, ami üdítő hír.

A külső

Az új FABIA kifejező megjelenését a hagyományos ŠKODA kristálydizájn erősíti. A karosszéria éles vonalai és domború felületei közötti a határozott kontraszt a fő jellemző. Az ajtók oldalán a cseh zászló és annak jellegzetes háromszög alakú metszete által inspirált vonalak találhatók. A cizellált, LED-technikával ellátott első fényszórókat mostantól kétrészes hátsó lámpák egészítik ki. Az ablaksziluettet elegánsan kiemeli a krómozott kontúr; a széles hátsó diffúzor pedig fokozza az autó sportos és dinamikus megjelenését. Az új FABIA is megőrzi annak lehetőségét, hogy a tető a karosszéria színétől eltérő fényezést kapjon.

Az utastér

A külső növekedés természetesen az utastérben is tágasabb helyet jelent. A szimmetrikus kialakítású műszerfal a középső, szabadon álló kijelzővel és a színes, vízszintes díszléccel kiemeli a belső tér szélességét, a kijelző alatti karakteres vonal pedig a ŠKODA hűtőrácsot tükrözi. Újdonság a jobb és bal oldali nagy kerek szellőzőnyílás, amelyre eddig – a CITIGO-t leszámítva – nem volt példa a márkánál. A középkonzol és az ajtókilincsek színes elemei, valamint az újonnan kialakított krómozott ajtónyitók is egyedi megoldások a ŠKODA modellek között. Az új FABIA egyedi tipográfiát is kap, és ez az egyedi FABIA felirat a műszerfalon is feltűnik.

Az új ŠKODA FABIA műszerfalának a meghatározó eleme a nagy, szabadon álló kijelző. Az érintőképernyő lehetővé teszi a modern infotainment rendszerek, valamint számos más járműfunkció egyszerű vezérlését. A dizájnvázlaton látható a testre szabható Virtual Cockpit is, amely a nagyobb ŠKODA modellek egyik legfontosabb jellemzője, és amely most a FABIA-ban opcionális felszereltségként debütál.

A FABIA negyedik generációjának világpremierje május negyedikén lesz.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!