fbpx

Egy veteránnal a gyáron át -

SACHSEN CLASSIC 2021

A népszerű veterán rali, a Sachsen Classic története során először érkezett Mladá Boleslavba, egyből a ŠKODA gyárba.

Korábbi cikkeink

A cseh autógyártó maga is elindította öt autóját a ralin, amely rali összesen közel 700 kilométert tett meg Németországban és a Cseh Köztársaságban. A ŠKODA Múzeum autói mellett több más ŠKODA modell is rajthoz állt a ŠKODA AUTO Deutschland és a magántulajdonosok színeiben. Összesen több mint 170 autó állt rajthoz a németországi Zwickauban.

A háromnapos rali a szombati, összesen 320 km-es Drezda – Mladá Boleslav – Drezda szakaszon ért a csúcsra. A Mlada Boleslavban a ŠKODA gyárcsarnokain keresztül haladt át a mezőny, így érintették a legmodernebb PXL II présgéppel felszerelt csarnokot is. A gyárban egyébként nem csak két mért szakasz, de egy finom ebéd is várta a mezőnyt a gyári étkezőben.  A ŠKODA Múzeum előtt a legsikeresebb versenyautók kiállítása emlékezett meg a márka motorsport-tevékenységének 120 évéről.

Ikononikus sportos modellek és gyönyörű túraautók egyaránt képviselték a cseh autógyártót az ünnepségen. Az esemény egyik sztárja egy 1957-es ŠKODA 1100 OHC volt. Ez a mindössze két példányban készült legenda egyike, amely ma a ŠKODA Múzeum gyűjteményét díszíti, és a nézők számára nagy élményt jelent, ha feltűnik valahol. Az elegáns roadstert a ŠKODA 110 R két példánya egészítette ki, amely annak idején a többi, mára legendás versenymodell műszaki alapjává vált: a ŠKODA 130 RS, 200 RS és 180 RS. A rali további fénypontjai egy kétajtós ŠKODA 1100 MBX De Luxe 1969-ből, és egy türkiz színű ŠKODA FELICIA kabrió 1962-ből.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!