fbpx

Hamarosan érkezik:

ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV

Thomas Schäfer már többször beszélt róla, és most az első hivatalos gyári képek is megérkeztek. Az ENYAQ COUPÉ iV talán a legizgalmasabb ŠKODA lesz a rajongók szemében.

Korábbi cikkeink

Kupé kivitel régóta nem szerepel a márka kínálatában, pedig azelőtt sok hasonló ŠKODA modell viselt ilyen karosszériát. A 110-es, a 130-as és legutóbb a Garde, hogy csak néhányat említsünk közülük. És bár pletykák régóta szóltak egy ilyen modell érkezéséről, azok rendre hamisnak bizonyultak. De most itt van. Jön az ENYAQ iV COUPÉ.

Érzelmesebb formaterv, jobb aerodinamika és ezáltal nagyobb hatótávolság egy töltéssel. Ezt kínálja az új, teljesen elektromos ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV. Jobban mondva ezt is.

Míg az új autó orrának kialakítása megegyezik az elektromos ENYAQ iV SUV-éval, addig a tető hátrafelé fokozatosan lejt, ami még dinamikusabb érzetet kelt, és a már legendássá vált sárga VISION iV tanulmányra emlékeztet. Mindeközben a kupé új vonalvezetése az eredeti álcázásban is megcsodálható, amelynek mintája a modell nevének betűiből áll össze.

„Tisztán elektromos zászlóshajónkkal, a ŠKODA ENYAQ iV-val remek startot vettünk a nemzetközi piacokon, és a járművet rendkívül kedvezően fogadták ügyfeleink. Már jóval több mint 40.000 megrendelést jegyezhettünk fel, és a média visszhangja is folyamatosan pozitív volt. Most az ENYAQ COUPÉ iV-val folytatjuk: e-SUV modellünk e még érzelmesebb kialakítású változata igazi dizájnremek, és tökéletesen kiegészíti modellkínálatunkat” – nyilatkozta róla Thomas Schäfer, a ŠKODA vezérigazgatója.

Még jobb aerodinamika

A finoman fecskefarkú hátsó résznek köszönhetően a tervezőknek sikerült némileg javítaniuk az új ENYAQ COUPÉ iV aerodinamikáján, amelynek légellenállási együtthatója Cd 0,247, ami egy század százalékponttal jobb, mint a klasszikus ENYAQ iV modellé. A gyakorlatban ez a látszólag csekély javulás pozitívan hat az elektromos autó hatótávolságára, amely a WLTP-ciklusban mért több mint 520 kilométerről több mint 535 kilométerre nőtt. Mindezt úgy, az előzetes információk szerint ehhez a karosszériaváltozathoz szériafelszereltségként panoráma napfénytető is jár majd, tehát alapkivitelben is nehezebb lesz kicsivel. Az autó hátuljának új formája a külső méreteken is változtatott: míg a tengelytáv (2765 mm) és a szélesség (1879 mm) változatlan maradt, az ENYAQ COUPÉ iV 4563 mm-es hosszával 4 mm-rel hosszabb az ENYAQ iV-nál, és egy milliméterrel magasabb is (1617 mm) annál.

Áthatja a zöld gondolkodás

A dinamikus formájú kupé nagyrészt megtartja SUV testvére praktikusságát. A csomagtartó térfogata bőséges maradt, alaphelyzetben 570 liter. Az autó belsejében a vásárlók a Design Selection csomagok közül választhatnak, amelyek a különböző ízléseknek megfelelően különböző hangulatot teremtenek. A Loft Design Selection egy modern és hangulatos opció, míg a Lodge a fenntartható anyagokra összpontosít, mint például a 40%-ban „szűz” gyapjúból – ez az a gyapjú, amit egy bárányról élete során először nyírnak le –  és 60%-ban poliészterből készült üléshuzatok, amelyek 318 újrahasznosított PET-palackból készülnek. Ezek az üléshuzatok a Woolmark Company gyapjúpecsétjével vannak ellátva, ami a minőség és a kényelem garanciája. Az EcoSuite Design Selection „konyak” bőrkárpitozást kap, amelyet környezetbarát és fenntartható módon, olajfalevélből származó kivonatok felhasználásával cserzettek.

Hátsó kerék vagy összkerék

Az ENYAQ COUPÉ iV-t vásárló ügyfelek három teljesítményszint, kétféle méretű akkumulátor és hátsókerék- vagy összkerékhajtás közül választhatnak. Az ENYAQ COUPÉ iV 60 alapmodell 62 kWh összkapacitású akkumulátort (57 kWh hasznos kapacitással) és egy 132 kW-os villanymotort kínál, amely a hátsó tengelyt hajtja. Az ENYAQ COUPÉ iV 80 változat szintén hátsókerék-hajtással, 150 kW-os villanymotorral és 82 kWh kapacitású akkumulátorral (77 kWh hasznos) rendelkezik. Ez a változat egy feltöltéssel több mint 535 kilométeres maximális hatótávolsággal büszkélkedhet. A kínálat csúcsát az ENYAQ COUPÉ iV 80x összkerékhajtású változat jelenti, amely szintén a nagyobb kapacitású akkumulátort használja, és 195 kW rendszerteljesítménnyel rendelkezik.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!