fbpx

Autonis dizájn

díjat kapott a FABIA

A legújabb ŠKODA FABIA-t nyugodtan nevezhetjük így is: a tökéletes mindenes. Egy percben megpróbáltunk összefoglalni számodra mindent, amit érdemes tudni róla: vagyis hogy, mennyire praktikus, stílusos, dinamikus és gazdaságos.

Korábbi cikkeink

Az „auto motor und sport” német szaklap olvasói az új ŠKODA FABIA-t az „Autonis – Best Design Innovation 2021” díjra szavazták. A sikermodell negyedik generációja hat versenytársat utasított maga mögé a kisautó kategóriában. A FABIA érzelemgazdag dizájnnal, nagyvonalú belső térrel és a ŠKODA jellegzetes kristálydizájnos elemeivel büszkélkedhet.

Kompakt, de tágas

Az új FABIA igazi városi autó maradt, hiszen kompakt külső méretei révén nagyszerűen manőverezhető, és a parkolás is élmény vele, akár szűk helyeken is. Ennek ellenére belül bőven van hely az utasoknak és a csomagoknak. A 380 literes csomagtartójával a FABIA tökéletes a családi bevásárlókörutakhoz vagy akár utazásokhoz is.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a ŠKODA FABIA és az egyedi ŠKODA dizájnnyelvünk inspirálja az autórajongókat Németországban. Az ‘Autonis’ nagyon különleges díj számunkra, hiszen közvetlenül az olvasóktól származik. Az új FABIA egy modern és elegáns autó, amely új arányaival és vonalvezetésével még több érzelmet kelt. A belső térben az utasok állnak a középpontban, ergonomikus kezelőszervekkel és – mint mindig – az átlagon felüli helykínálattal.”

Oliver Stefani

Formatervezési vezető, ŠKODA AUTO

Az új ŠKODA FABIA a Volkswagen-konszern MQB-A0 moduláris építőkészletére épül, és minden dimenziójában felülmúlja elődjeit. A kisautó 4.108 milliméterével először lépi át a négyméteres határt, és így még több helyet kínál az utasoknak. A dinamikus arányok, a ŠKODA jellegzetes kristálydizájn elemei, mint például az élesre húzott első fényszórók és hátsó lámpák, valamint a motorháztető szoborszerű vonalai hangsúlyozzák az új ŠKODA FABIA érzelemgazdag formanyelvét. Az apró részletek további hangsúlyokat adnak; például az első ajtókon található karosszériavonalak a cseh zászló háromszögét stilizálják.

A 21. olvasói szavazáson a szavazók 117, az elmúlt tizenkét hónapban megjelent új autó közül választhattak. Ezeket tíz járműkategóriába sorolták. A kisautók kategóriájában hat modellt jelöltek. Az olvasók kategóriánként két kedvencet és két kevésbé tetszetős járművet választottak. Ebből az „auto motor und sport” magazin egy egyedi pontszámot számolt ki. A ŠKODA FABIA 25,8 ponttal az első helyen végzett, és ezzel elnyerte az „Autonis 2021” címet a legjobb dizájninnovációért a kisautók között.

Már rendelhető

Az új FABIA már előrendelhető ide kattintva. Az első autók várhatóan még szilveszter előtt megérkeznek a kereskedésekbe.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!