fbpx

Újraindult a gyártás

a ŠKODA AUTO-nál

A globális félvezetőhiány miatt október közepe óta állt a gyártás a ŠKODA csehországi gyárában. Ennek már vége.

Korábbi cikkeink

Az autóipart sorozatosan sújtják a gondok, és ezek alól a ŠKODA sem tudta kivonni magát. A globális chiphiány miatt október 18-án leállt a gyártás a márka csehországi gyáraiban, ugyanis akkora készlet halmozódott fel a befejezésre váró autókból, amit már nem tudtak tovább kezelni. Olyan egyszerű alkatrészek beszerelésében okozott problémát a chiphiány, mint az ablaktörlő, az elektromos ablakemelők, vagy éppen az elektromos hátsó gyerekzár. Amíg lehetett a márka sok másikhoz hasonlóan próbálta úgy kezelni a hiányt, hogy bizonyos felszereltségek helyett másikat ajánlott a vásárlóknak, de sok esetben erre nem volt lehetőség. Így október 18-tól leálltak a szalagok.

De ennek most vége. Kéthetes szünet után október 31-én újraindult a termelés, ezt Kamila Biddle, a ŠKODA AUTO szóvivője is megerősítette: „a ŠKODA AUTO gyártósorainak többsége október 31-én estétől kéthetes kiesés után újra működik.”

Ez mindenképpen jó hír a leendő, vagy éppen autójukra váró vásárlóknak. Ennek ellenére a chiphiány okozta válságon még nem vagyunk túl, sőt a márka arra számít, hogy a helyzet csak 2022 második felében enyhülhet csak.  

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!