fbpx

Arany Kormánykerék díjat

kapott az ENYAQ iV

A ŠKODA ENYAQ iV elnyerte a 2021-es Arany Kormánykerék autóipari díjat. Először az Auto Bild című szaklap és a Bild am Sonntag olvasói választották be az elektromos SUV kategória három döntőse közé. Majd a Lausitzring-en tett tesztvezetések során az ENYAQ iV a szakértői zsűrit is meggyőzte, és sikeresen megelőzte versenytársait.

Korábbi cikkeink

Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO vezérigazgatója hangsúlyozza: „Az ENYAQ iV 2021-es Arany Kormánykerék díja azt mutatja, hogy igazi ŠKODA-ként a teljesen elektromos zászlóshajónk meggyőzte az olvasókat, az Auto Bild és a Bild am Sonntag című lapokat, valamint a szakértői zsűrit is. Minden Škodás nevében szeretném megköszönni ezt a rangos autóipari díjat. Egy dolog egyértelmű: az ENYAQ iV modellünk csak a kezdet, és hamarosan további e-modellekkel fogják követni.”

Az előző tizenkét hónap legjobb autóipari innovációit elismerő Arany Kormánykerék díj idei kiirásában az olvasók 70 modell közül választhatták ki kedvenceiket. Ez volt az első alkalom, hogy a szerkesztők különbséget tettek a belsőégésű motorral hajtott és az elektromos autók között – például az SUV és az elektromos SUV kategóriákban. Összesen tizenkét Arany Kormánykereket osztottak ki.

Az Auto Bild és a Bild am Sonntag olvasói összesen hét nevező közül szavazták meg a ŠKODA ENYAQ iV-t a döntőbe, az elektromos SUV kategóriában. Ez azt jelentette, hogy az ENYAQ iV kvalifikálta magát az október elején a Lausitzringen megrendezésre kerülő gyakorlati tesztre. Az értékelők az autók értékelését különböző szempontok alapján végezték el, többek között a kezelhetőség, a tágasság és az autók átláthatósága alapján. A zsűri arra a következtetésre jutott, hogy az ENYAQ iV összeségében a legjobb az elektromos SUV-k kategóriájában, megelőzve a másik két döntős autót.

Az ENYAQ iV a ŠKODA hetedik Arany Kormánykerék díját szerezte meg.

Az első Arany Kormánykereket 1976-ban ítélte oda a Bild am Sonntag. Európa vezető autós magazinja, az Auto Bild 2009 óta társult be a díj zsűrijébe. Az ideivel együtt a ŠKODA már hét Arany Kormánykerék büszke nyertese. A sikertörténet 1999-ben kezdődött a FABIA első generációjával, majd az utód 2007-ben megismételte ezt a teljesítményt. A második generációs OCTAVIA 2004-ben nyert, a SUPERB második generációja pedig 2008-ban.

A KAROQ 2017-ben kapta meg a rangos elismerést, majd legutóbb 2019-ben a KAMIQ követte a sorban.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!