fbpx

Ez a SUPERB 12 másodperc

alatt van kétszázon

Persze ezt a SUPERB-et nem találod meg a hivatalos árlistákon, és még csak nem is új. Pedig sokan örülnének neki, ha mindkettő másként lenne.

Korábbi cikkeink

Egy átlagos kinézetű fehér SUPERB COMBI 2016-ból. Az utcán, a parkolóban simán elsétálsz mellette, pedig amit tud, az minden, csak nem hétköznapi. A százas sprinthez 3,7 másodperc kell számára, onnan pedig további 8,3 másodperc a 200 km/h.

A motorház alatt mindehhez az erőt a jól ismert benzines 2.0 TSI adja, amely a hetes Golf R változatából jön, persze „némi” módosítással. Ennek a gyári változata az összkerékhajtáson keresztül 280 lovat küld az aszfaltra. És hogy mi kell 12 másodperces kétszázas sprinthez? Közel 500 lóerő, pontosabban 491, 612 Nm. Ehhez pedig új turbó, új szívócső és az ahhoz tartozó kiegészítők: sport légszűrő, légszűrőház és légbeömlők. A számítógép sem maradt érintetlen, a kipufogógázok újratervezett, rozsdamentes kipufogórendszeren távoznak. A 7 sebességes duplakuplungos váltó az Audi RS3-ból érkezett.

A teljes lista:

  • – Autotech HPFP
  • – Turbo Technics V3
  • – CTS Turbo nyomócső
  • – Forge szénszálas légszűrőház szövetszűrővel
  • – Devilsown metanol készlet AN csatlakozókkal
  • – Külső OCT szenzor
  • – Külső olajnyomás érzékelő – külső olajhűtő ventilátorral az extra hűtésért

Mindez jól hangzik, de nemcsak elindulni, hanem megállni is biztonságosan kell. Ezért megnövelt féktárcsákat kapott, melyek közül az első kettő kerámiatárcsa. Ezekre kerülnek a 20 colos felnik és a Hankook Ventus S1 Evo3-as gumik, 235/35-ös méretben.

Ezt a teljesítményt persze nem adják olcsón, még akkor sem, ha használt autóról van szó. A svéd kereskedés forintra átszámolva most akciósan kicsivel több, mint 20 millió forintot kér a tuningolt SUPERB Combiért.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!