fbpx

ENYAQ COUPÉ iV:

premier január 31-én

Idénre vártuk, de nem sokat késik. Bejelentették, hogy az új elektromos modell, az ENYAQ COUPÉ iV jövő év elején mutatkozik be hivatalosan.

Korábbi cikkeink

A bejelentéssel egyidejűleg nem sok információt tudhattunk meg, csupán egy fontos adatot közölt a gyár: az új modell légellenállási együtthatója kiemelkedően jó lesz, mindössze 0.234. Ez pedig a legjobb érték a kategóriában.

Ez azért is érdekes, mert ez lehetővé teszi, hogy növekedjen valamelyest a hatótáv, várhatóan kb. 10-15 kilométerrel. Ugyanis technikailag az ENYAQ és az ENYAQ COUPÉ teljesen azonos lesz. Ugyanazok a motorok, akkumulátorok stb. Illetve csak majdnem, hiszen a COUPÉ kivitel 50-es kivitelben nem lesz kapható. A teljesítmény 132, 150, 195 és 220 kW között lesz majd választható, hátsó- vagy összkerékhajtással. És itt álljunk meg egy pillanatra. Jelenleg a legerősebb motor 195 kW-os, vagyis 265 lóerős. A 220 kW-os kivitel (300 LE) azt jelenti, hogy ez lesz a legerősebb valaha szériában készült ŠKODA modell. Ez pedig nem lehet más, mint a régóta sejtetett RS kivitel. Így igazából dupla premier vár ránk.

A fentieken kívül az igazi eltérés a karosszéria formájában, és az utastéreben található. És ez a kettő összefügg. A ŠKODA Garde óta a márka nem kínált kupé karosszériát, és arra is csak az ENYAQ iV bemutatkozása óta van példa, hogy hátsókerékhajtással érhető el ŠKODA modell. Az ENYAQ COUPÉ iV most mindkettőt kínálja a vásárlóknak, viszont ennek az az ára, hogy a csomagtartó némileg kisebb lesz, bár még így is 570 litert kapunk majd.

Ezek mellett ez a ŠKODA modell kínálja majd a márka történetében a legnagyobb üvegtetőt, és itt is elérhető lesz a 131 LED által megvilágított Crsytal Face hűtőmaszk. Úgy tudjuk, hogy a január 31-én tartandó premier után indul is a gyártás, és az előértékesítésre sem kell sokat várni.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!