fbpx

Íme az ENYAQ COUPÉ iV

és COUPÉ RS iV

Hivatalosan is bemutatkozott az ENYAQ COUPÉ RS iV, és az ENYAQ COUPÉ iV. A két modell között teljesítmény- és megjelenésbeli különbségek is vannak.  

Az ENYAQ iV sikeres bevezetését követően az új ENYAQ COUPÉ iV még több érzelmet, sportosságot és eleganciát hoz a ŠKODA iV családba. Ezzel a változattal a ŠKODA tervezőinek és mérnökeinek sikerült a magas funkcionalitást és az érzelemdús megjelenést ötvözniük.”

Thomas Schäfer

Vezérigazgató, ŠKODA AUTO

Az ENYAQ COUPÉ az elektromobilitás legelegánsabb formája – legalábbis a ŠKODA modellek között biztosan. És rögtön kétféle kivitelben. Az egyik az új ENYAQ COUPÉ iV, amely a szolidabb kivitel. Az új ENYAQ COUPÉ iV karosszériáját tekintve egy kupé SUV, ami által dinamikusabb és jobban hat az érzelmekre, mint az ENYAQ iV. Ezt a hatást fokozzák az autó alapfelszereltséghez tartozó sportos első és hátsó lökhárítók, és a karosszéria színére festett oldalsó küszöbök új kialakítása is, amelyek által még nyúlánkabbnak tűnik az ENYAQ COUPÉ iV.

Korábbi cikkeink

changed slide 11
changed slide 12
changed slide 21
changed slide 22

A „B” oszloptól lejtő tetővonal ellenére a kupé változat továbbra is megőrzi az alapmodell praktikumát, amint azt a csomagtér is bizonyítja, amely – lenyűgöző 570 literével – mindössze 15 literrel kisebb, mint az ENYAQ iV csomagtere. Az autó hátsó része, a pengeszerű éllel határolt csomagtérfedél a rajta lévő ŠKODA felirattal természetesen teljesen új. Az ENYAQ COUPÉ iV valamennyi változatának különlegessége a szélvédőtől egészen a hátsó ablakig terjedő, feketére színezett panoráma üvegtető. A dinamikus dizájnt és az érzelemgazdag megjelenést a 19 és 21 colos felnikkel ellátott kerekek, valamint az alapfelszereltséghez tartozó Full LED fényszórók fokozzák elöl és hátul is.

Az első elektromos RS modell

Az ENYAQ COUPÉ iV lesz az első teljesen elektromos ŠKODA modell, amely RS kivitelben is elérhető lesz. Az ENYAQ COUPÉ RS iV a ŠKODA kínálatának csúcsát jelenti. Az RS 220 kW rendszerteljesítményt és 460 Nm forgatónyomatékot biztosít, és ennek megfelelő teljesítményt nyújt: a 0-ról 100 km/h-ra történő gyorsulás 6,5 másodpercet vesz igénybe, a végsebesség pedig 180 km/h, ami húsz km/h-val gyorsabb a többi modellváltozatnál. Mind az RS, mind a SPORTLINE változat futóműve elöl 15, hátul pedig 10 milliméterrel alacsonyabb. A különleges RS modell csak összkerékhajtással lesz elérhető.

Az ENYAQ COUPÉ RS iV alapfelszereltségként tartalmazza a különleges, 131 LED-ből álló Crystal Face hűtőrácsot, míg a többi változatnál ez csak opció. Az RS változat emellett kontrasztos, fekete elemekkel is büszkélkedhet, mint például az ablakszegélyek vagy a hátsó diffúzor. (A szériaváltozatokon az ablakkeretek krómozott kivitelűek.) A többi ŠKODA RS modellhez hasonlóan az ENYAQ COUPÉ RS iV is piros fényvisszaverő csíkot kapott a hátsó lökhárítóban, amely az autó teljes szélességében húzódik. Az hátsó lökhárító egyébként az ENYAQ COUPÉ RS iV esetében is sportosabb megjelenésű.

Az ENYAQ COUPÉ RS iV alapfelszereltségként fekete, 20 colos Taurus keréktárcsákat kap, de választhatók antracit színű, 21 colos Vision keréktárcsák is. Ezek a kerekek speciális aerodinamikai borítással rendelkeznek. A SPORTLINE változathoz választhatók antracit színű 20 colos Vega keréktárcsák vagy opcionálisan 21 colos fekete Betria keréktárcsák. A vásárlók az ENYAQ COUPÉ RS iV-t az exkluzív Mamba zöld színben is megvásárolhatják, miközben a ŠKODA új színekkel is bővíti a katalógust a szériaváltozathoz. Mindkét kivitelhez rendelhető a Főnix-narancs fényezés, míg ez az alap kivitelű ENYAQ modellekhez nem érhető el.

Az RS változat belsejében széria a háromzónás légkondicionáló (a többinél kétzónás), és progresszív kormányzás is jár az autóhoz. A vásárlók kétféle belső kialakítás közül választhatnak az RS változatban.

Mindkét esetben karbon dekorációt kapnak a műszerfalon és az ajtókárpitokon, alumínium pedálborítást és sportüléseket integrált fejtámlával és RS logóval. Az RS Lounge Design Selection felszereltségben az ülések Suedia kárpitozásúak, lime-zöld kontrasztvarrásokkal. Ugyanezzel a színnel találkozhatunk a kormánykeréken vagy a padlószőnyegeken és a műszerfalon, amely szintén Suedia kárpitozású. Opcionálisan az RS Suite Design Selection felszereltséget is választhatják az ügyfelek, amelynek kárpitozása perforált fekete bőr, szürke kontrasztvarrással, és ez a színkombináció a belső tér más elemeiben is megjelenik. A SPORTLINE változatban a fekete Suedia anyag dominál a belső térben is.

Gyors, kényelmes töltés

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV esetében az ügyfelek kétféle méretű akkumulátor, és négyféle teljesítményszint közül választhatnak. A már említett RS változaton kívül, amely 82 kWh-s akkumulátorral (77 kWh hasznos kapacitással), szériafelszereltségként összkerékhajtással és 220 kW-os teljesítménnyel rendelkezik, az ENYAQ COUPÉ iV 80x is elérhető ezzel az akkumulátorral és összkerékhajtással. Ennek a változatnak a teljesítménye 195 kW és 425 Nm nyomaték.

Ezen kívül az ENYAQ COUPÉ iV 80 hátsókerék-hajtással és 150 kW-os teljesítménnyel is elérhető. Ez a változat a gazdaságosabb hátsókerékhajátás és a nagyméretű akkumulátor kombinációjának köszönhetően akár 545 kilométeres maximális hatótávolságot kínál (WLTP). A legtöbb piacon az alapváltozat az ENYAQ COUPÉ iV 60, 62 kWh-s akkumulátorral (58 kWh nettó), 132 kW-os villanymotorral és hátsókerék-hajtással.

A ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV maximális töltési teljesítménye 135 kW. Ennek eredményeként a 82 kWh kapacitású akkumulátor a gyorstöltés során mindössze 29 perc alatt tölthető 10%-ról 80%-os töltöttségi szintre. Otthon a ŠKODA iV wallbox az akkumulátor méretétől függően hat-nyolc óra alatt képes teljesen feltölteni az autót. Hasonló töltési időre lehet számítani a hagyományos nyilvános töltők használatával.

Egy új modell, aminek az eddigi ENYAQ iV tulajdonosok is örülhetnek

Ritkán van olyan, amikor egy új modell bemutatásának az eddigi vásárlók is örülhetnek. Az ENYAQ COUPÉ iV modellekkel új olyan új funkciók is érkeznek, amelyek a korábbi ENYAQ iV modellekhez is elérhetők lesznek. Ilyen például a továbbfejlesztett Travel Assist, amely már önálló sávváltásra is képes lesz, a Parking Plus rendszer, amellyel önállóan is képes lesz az ENYAQ előre elmentett parkolóhelyekre beparkolni, a továbbfejlesztett ŠKODA Connect szolgáltatások, illetve az MEB3-as fedélzeti rendszer is alapos frissítésen esik át. Jó hír, hogy a korábbi modellekhez is elérhető lesz a megnövelt töltési teljesítmény (akkumulátor mérettől függően). Ezeket a korábbi modellek OTA frissítés, illetve szervizben elvégzett szoftverfrissítés formájában kaphatják majd meg.

Mikortól kapható?

Az ENYAQ COUPÉ iV modell először RS kivitelben lesz elérhető hamarosan, míg az alapkivitel később érkezik. De érdemes sietni annak, aki bármelyiket szeretné megrendelni, hiszen ebben az évben nagyon limitált, néhány tízdarabos kontingenst kap a hazai importőr.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!