fbpx

Thomas Schäfer:

távozik a Škodától

Ezt Thomas Schäfer jelentette be, miután a VW konszern felügyelőbizottsága személyi változtatásokról döntött.

Thomas Schäfer 2020. augusztusától vette át a márka vezetését Bernhard Maiertől, aki egy új, rendkívül eredményes korszakot nyitott a Škodánál. Thomas Schäfer folytatta ezt a munkát, még nagyobb hangsúlyt helyezve a márka elektromos átállására. Ennek eredményekét meghirdette a NEXT LEVEL – ŠKODA STRATEGY programot, amely a márka CO2 kibocsátásának jelentős csökkentését tűzte ki célul 2030-ra. Thomas Schäfer a Volkswagen Dél-Afrikai vállalatától érkezett a ŠKODA vezérigazgatói székébe, és idén júliustól ismét visszatér a Volkswagen kötelékébe, egészen pontosan annak elnöke lesz. A konszern egyelőre nem nevezte meg utódját a ŠKODA élére. Az alábbiakban közöljük Thomas Schäfer levelét, amelyet a márka dolgozóinak küldött:

Kedves kollégák, kedves „Škodások”!

A Volkswagen-csoport felügyelőbizottsága a mai napon számos személyi változásról tájékoztatta a nyilvánosságot. Ezek közül az egyik a ŠKODA márkát és személyesen engem is érint. A Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöki tisztét 2022. július 1-jén veszem át Wolfsburgban. Hadd tegyek egy dolgot világossá: addig is teljes odaadással dolgozom vállalatunkért.

Sok mindent tervezünk:

– Számos új modellt fogunk bevezetni, köztük az ENYAQ iV család származékát, a felfrissített KAROQ-ot és a FABIA MONTE CARLO-t.

– Folytatjuk az elektromobilitás szisztematikus bővítését, és Csehországot e-mobilitási központtá alakítjuk.

– És minden autóért küzdeni fogunk a koronavírus és a félvezetőhiány ellenére is.

Ebben számítok az Önök teljes támogatására, és meg vagyok győződve arról, hogy együtt leküzdjük ezeket a kihívásokat, és tovább erősítjük a ŠKODA márkát – ügyfeleink számára, régióinkban és a Volkswagen Csoporton belül.

Hosszú távon a vállalat ideális helyzetben van a jövőre nézve a NEXT LEVEL – ŠKODA STRATÉGIA 2030-nak köszönhetően; a megújult igazgatótanácsi csapattal, az egyértelmű e-mobilitási stratégiával és az Indiában, Oroszországban és Észak-Afrikaban a növekedésért ránk osztott szerepvállalásunkkal sikeresen átvezetjük a ŠKODA-t az átalakulási folyamaton, és ezzel hosszú távon megalapozzuk a biztonságos munkahelyek létét.

Kedves kollégák!

Biztosak lehetnek abban, hogy a ŠKODA-nál töltött utolsó munkanapomig elkötelezett leszek e nagyszerű márka és alkalmazottai mellett.

Sok a tennivalónk, menjünk tovább!

Thomas Schäfer

vezérigazgató, ŠKODA AUTO

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!