fbpx

A ŠKODA AUTO felfüggeszti

termelését Oroszországban

A kialakult ukrajnai helyzetre tekintettel a ŠKODA AUTO azonnali hatállyal felfüggeszti két üzemében a termelést és az export is Oroszországba.

Korábbi cikkeink

„Az Ukrajna elleni orosz támadásra és annak következményeire tekintettel a Volkswagen-csoport igazgatósága úgy döntött, hogy további intézkedésig azonnali hatállyal leállítja a járműgyártást Oroszországban. Ez a döntés a kalugai és a nyizsnyij-novgorodi oroszországi gyártóüzemekre vonatkozik” – áll a Volkswagen-csoporthoz tartozó Mladá Boleslav székhelyű autógyártó rövid sajtóközleményében.

Mindez komoly kiesést és anyagi veszteséget jelent a márka számára, hiszen tavaly 90.400 darab autót szállított ki a ŠKODA Oroszországban. Emellett a gyártónak az ENYAQ iV termelését is korlátoznia kellett, mivel a modellhez szükséges kábelköteg Ukrajnában készül, és beszállítói nehézségek léptek fel a háború miatt.

Korábban azt is bejelentette a ŠKODA AUTO, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a Cseh Köztársaságban élő és dolgozó 600 ukrán munkatársuk családja számára biztonságos életet teremtsen a Cseh Köztársaságban. Segítséget nyújtanak vízumkérelmekkel, szállással, nyelvtanfolyamokkal, egészségügyi ellátással, integrációval, oktatással és ideális esetben munkavállalással kapcsolatban.

Egyben aggodalmukat fejezték ki az Eurocar teljes csapatáért az ukrajnai Salomonovo gyárban, valamint a kijevi központban dolgozó munkatársukért.

A fentiek mellett pénzbeli adományokkal is segítik a menekülteket segítő civil szervezeteket, és a Mladá Boleslav város által indított adománygyűjtést is. A ŠKODA Logisztikán keresztül pedig segítenk az adományok szállításában, és gépkocsikat biztosítanak a cseh segélyszervezeteknek, hogy segítse őket a humanitárius segélyek célba juttatásában.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!