fbpx

Modern Solid: megújul a

ŠKODA modellek dizájnnyelve

A jelenlegi Crystal Design helyett érkezik a Modern Solid, amely nem csupán a modellek formavilágát újítja meg, de a márka teljes arculatát is.

Korábbi cikkeink

A ŠKODA jelenlegi dizájnnyelve a cseh kubisták által inspirált formákról szólt, és a szlovák származású Jozef Kabaň-hoz kötődik. Ő egyébként a márka jelenlegi főtervezőjének, Stefan Olivernek volt közvetlen elődje, és érdekesség, hogy 2019-ben a ŠKODA AUTO-tól először a BMW-hez, majd Rolls Royce-hoz ment főtervezőnek, hogy aztán 2020 elején visszatérjen a konszernhez a Volkswagen főtervezőjeként.

A Crystal Desing jegyeit bemutató első sorozatgyártású modell a jelenlegi SUPERB volt, tehát nem beszélhetünk túl hosszú korszakról. A vásárlók hamar megkedvelték az elegáns formákat, melyet a KODIAQ, a KAROQ és legutoljára a FABIA tudhatott magáénak. Azonban az idő gyorsan szalad, és sok más gyártóhoz hasonlóan a ŠKODA is egy új időszámítás küszöbén áll. A vásárlók életmódja, szokásai is sokat változtak, mást várnak el a márkáktól és ennek a dizájnban is tükröződnie kell. Az új dizájnnyelv vezeti át a márkát a digitalizáció és az elektromosság korszakába.

A Modern Solid korszak érkezését a márka évértékelő sajtótájékoztatóján jelentették be, és Martin Jahn – aki a ŠKODA kereskedelmi és marketing igazgatója – szavaival élve, ez lesz a legjelentősebb változás a márka életében, mióta csatlakozott a VW konszernhez. A Modern Solid nem csupán az autók megjelenésében fog változást hozni, de a megújult kommunikációval új vásárlói csoportokat szeretnének elérni, és a modelleket is újra pozícionálják. Ez a korábbi félelmekkel ellentétben nem azt jelenti, hogy a ŠKODA budget márka lesz a jövőben.

Eddig ez a stratégiai elképzelés, de hogy lesz ebből valóság?

Nos, megújul a ŠKODA teljes arculata. Új grafikai elemek, új hangnem és új felfogás fog tükröződni a kommunikációban. Emellé társul az érkező modellek teljesen új dizájnja, de a modellsor is teljesen felfrissül a jövőben. Azt már korábbról tudjuk, hogy 3 tisztán új elektromos modell érkezik 2030-ig, és ami még biztos, hogy jövőre jön az új SUPERB. Minden más képlékeny. A modellciklus alapján lassan közeleg a KODIAQ és utána a KAROQ leváltása is. De hogy valóban érkeznek-e belőlük új modellek, a fentiek alapján nem mondható biztosra.

Ahogyan az sem, hogy melyik lesz az első modell, ami a Solid Modern jegyeit hordozza majd. Erre többszöri kérdésre sem adtak választ a ŠKODA vezetői, csupán azt árulták el, hogy 2022 második felében indul az új időszámítás. Ezek alapján logikusnak tűnik a SUPERB negyedik generációja, de az is lehet, hogy helyette egy tanulmány formájában láthatjuk a Solid Modern megtestesülését. Ahogy ez Crystal Design esetében is történt.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!