fbpx

Klaus Zellmer

a ŠKODA AUTO új vezetője

2022. július 1-jétől a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának új elnöke Klaus Zellmer lesz, aki jelenleg a Volkswagen márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és after sales-ért felelős tagja. A ŠKODA AUTO jelenlegi vezérigazgatója, Thomas Schäfer 2022. július 1-jén veszi át a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöki tisztségét, egyúttal felkerül a konszern igazgatótanácsába, és a „Volume” márkacsoport vezetője lesz.

 

Korábbi cikkeink

Klaus Zellmer 2022. július 1-jén új tagként kerül a ŠKODA AUTO igazgatótanácsába, akit ezt követően az igazgatótanács a cseh törvényeknek megfelelően új elnökké választ. Zellmer Thomas Schäfer utódja, aki június végén lemond a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöki tisztségéről. Schäfer operatív vezérigazgatóként 2022. április 1-től a Volkswagen márka operatív üzletágát is irányítja, és 2022. július 1-től a márka elnöke lesz. Ezzel egyidejűleg márkaelnökként csatlakozik a konszern igazgatótanácsához, és a „Volume” márkacsoportot fogja vezetni.

„Thomas Schäfer biztonságosan átvezette a vállalatot két rendkívül kihívásokkal teli éven, és egyúttal a NEXT LEVEL – ŠKODA STRATÉGIA 2030 című dokumentummal világos tervet fogalmazott meg a jövőre vonatkozóan. Ma a ŠKODA AUTO elektromosabb, digitálisabb és nemzetközibb, mint valaha. Thomas Schäfer a teljesen elektromos ENYAQ iV sikeres bevezetésén és több jövőbeli e-modell bejelentésén túl, fontos szerepet vállalt a Volkswagen Csoport régiókhoz és platformokhoz kapcsolódó programjában. Ezek mellett az INDIA 2.0 projekt sikeres megvalósításával megteremtette a ŠKODA márka ígéretes jövőjének alapjait. Mindezért a teljes felügyelőbizottság nevében szeretnék köszönetet mondani neki.” – mondta róla Murat Aksel, a ŠKODA AUTO felügyelőbizottságának elnöke

Murat Aksel hozzátette: „Ugyanakkor nagy örömömre szolgál, hogy sikerült az egyik legkiemelkedőbb vezetőnket a ŠKODA AUTO-hoz szerződtetnünk. Klaus Zellmer több, mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az iparágban. Ez idő alatt nemcsak vezető autóipari szakértőként tűnt ki, hanem nagyszerű stratégiai képességeiről is tanúbizonyságot tett. Meggyőződésem, hogy az igazgatótanács csapatával együtt mindent megtesz majd azért, hogy a ŠKODA AUTO sikeres fejlődését szisztematikusan előmozdítsa.”

Klaus Zellmer, aki vállalati gazdálkodásból szerzett diplomát, 1997-ben kezdte szakmai pályafutását a Porsche AG igazgatósági tagjának asszisztenseként. 1999-ben a Porsche France-hoz került, ahol az értékesítési hálózat fejlesztésén dolgozott, majd az észak-amerikai terület vezetőjeként dolgozott. 2000-ben projektvezetőként a Porsche új lipcsei gyárához kapcsolódó értékesítési és marketing területek fejlesztését irányította. A Porsche gyár ügyfélközpontjának vezetése után Zellmer 2007-ben a Porsche Németország marketingvezetője lett. Ezt követően 2010-ben az igazgatótanács elnökévé lépett elő.

2015-ben Zellmer az Egyesült Államokban, Atlantában a Porsche Cars North America elnök-vezérigazgatói posztjára került. 2020. szeptember 15-től Klaus Zellmer a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért és after sales területért felelős tagja. Ez idő alatt kulcsszerepet játszott abban, hogy a Volkswagen következetesen igazodjon ügyfelei igényeihez a szervezet, a digitalizáció és a fenntarthatóság terén.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!