fbpx

Újraindult az ENYAQ iV

gyártása

Több hetes leállás után a ŠKODA AUTO újraindította a ŠKODA ENYAQ iV gyártását. Kezdetben hetente mintegy 1000 darab gördül le a gyártósorról, majd a kapacitást fokozatosan növelik. A gyártás leállásának oka az Ukrajnából származó kábelkötegek hiánya volt.

A ŠKODA AUTO a Mladá Boleslav-i főüzemben újraindította, és a lehetőségekhez mérten igyekszik növelni a teljesen elektromos ENYAQ iV SUV gyártását. A gyártás több hétig szünetelt a kábelkötegek beszerzésének problémái miatt.

Korábbi cikkeink

A gyártónak mostanra sikerült helyreállítania ennek az alapvető alkatrésznek a folyamatos beszerzését, így a gyártás újraindulhatott. A ŠKODA AUTO hosszú távú célja a teljes termelési kapacitás fenntartása. Ez azonban az egyes alkatrészek elérhetőségétől függ, és jelenleg nem biztos kijelentéseket tenni az alkatrészellátási láncokkal kapcsolatban.

A gyártás újraindulásával hetente körülbelül 1000 ENYAQ iV gyártására van lehetőség, és kapacitást az alkatrészellátás függvényében két hónap alatt fokozatosan fogják növelni a maximális szintre. Hosszú távon a Mladá Boleslav-i üzem akár napi 370 ENYAQ iV és ENYAQ COUPÉ iV gyártását is lehetővé teszi.

Az első teljesen elektromos ŠKODA SUV a cseh autógyártó eddigi legnagyobb lépését jelenti elektromobilitási stratégiájának megvalósításában. Az ENYAQ iV a Volkswagen-csoport moduláris elektromos építőkészletén (MEB) alapul. A modell a ŠKODA főüzemében, Mladá Boleslavban készül, így ez az egyetlen olyan MEB platformos modell Európában, amelyet Németországon kívül gyártanak. A vállalat egy meglévő gyártósorát alakította át az ENYAQ iV, illetve egyéb MEB platformos járművek gyártására. Ez lehetővé teszi, hogy a teljesen elektromos MEB platformos, és a hagyományos meghajtású MQB platformos modellek egymás mellett készüljenek. Jelenleg ez az egyetlen európai üzem a Volkswagen-csoporton belül, amely erre képes. A teljesen elektromos SUV mellett a márka legkelendőbb modellje, az OCTAVIA is ezen a gyártósoron készül.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!