fbpx

A ŠKODA AUTO megkettőzte

a kábelkötegek gyártását

A ŠKODA AUTO az érintett beszállítókkal szoros együttműködésben részben áthelyezte a kábelkötegek gyártását Ukrajnából a Cseh Köztársaságba. Az autógyártó emellett további gyártási kapacitásokról is gondoskodott Marokkóban és más országokban. Az intézkedések célja, hogy a vállalat a jövőben még hatékonyabban védekezzen az ellátási láncban bekövetkező zavarok ellen. Ezek a lépések lehetővé teszik, hogy szükség esetén a jelenlegi termelési volumeneket megduplázzák.

Korábbi cikkeink

A ŠKODA AUTO-nál az elmúlt hetekben nagyon szorosan együttműködtünk partnereinkkel, hogy minimalizáljuk az ukrajnai háborúnak a kábelkötegek szállítására gyakorolt hatását. Nagy odaadással sikerült rövid időn belül újraindítani a termelést Ukrajnában, és jelentősen növelni a gyártási kapacitásokat is. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak és az összes érintett beszállítónak ezért az eredményért. Ugyanakkor biztosíthatom ukrán partnereinket, hogy teljes mértékben elkötelezettek vagyunk irányukba és mellettük maradunk. A legmélyebb tiszteletünket fejezzük ki feléjük, hogy a körülményekhez mérten továbbra is szállítanak nekünk.
Karsten Schnake

Beszerzésért felelős igazgatósági tag, ŠKODA AUTO

A háborús helyzetben kialakult beszállítói problémák miatt a ŠKODA AUTO március 3-tól nyolc hétre kénytelen volt felfüggeszteni a tisztán elektromos ENYAQ iV gyártását a kábelkötegek hiánya okán. A gyártás mielőbbi újraindítása érdekében az autógyártó és beszállítói gyorsan elkezdték vizsgálni a kábelkötegek gyártásának lehetőségét más európai és észak-afrikai üzemekben. Mindez nem az ukrán partner lecserélést jelentette, hanem a kapacitások megduplázását.

A ŠKODA AUTO és a PEKM Kabeltechnik így a háború kitörését követő öt héten belül a kábelköteggyártás egy részét Ukrajnából Mladá Boleslavba tudta áthelyezni. A PEKM a ŠKODA AUTO által biztosított szerelőcsarnokokban építette fel a szükséges termelőberendezéseket, és április elejétől fokozatosan felpörgették a gyártást. A gyártóüzemben 35 nő dolgozik, akik az ukrajnai Lvivben lévő gyárból érkeztek, és most segítségükkel új dolgozókat képeznek ki. A ŠKODA FABIA COMBI modellek kábelkötegei már a ŠKODA AUTO központjában készülnek, és a következő hetekben megkezdődik az OCTAVIA, KODIAQ, KAROQ és SUPERB modellsorozatok kábelkötegeinek gyártása is.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobban felkészüljön a beszállítói láncok esetleges jövőbeni problémáira, a ŠKODA AUTO további kapacitást kötött le a Kromberg & Schubert cégnél a marokkói Rabat melletti Kenitra üzemében. Ezenkívül a Kromberg & Schubert most megnövelte a kábelkötegek gyártásának volumenét az ukrajnai Zhytomyrban található üzemében. Az ENYAQ iV gyártásához szükséges kábelköteg mennyiséget a jövőben a mindkét telephelyen – az ukrajnai Zhytomyrban és a marokkói Kenitrában – történő gyártásnak köszönhetően fogják tudni kielégíteni.

A ŠKODA AUTO többek között az elektromos járművek töltéséhez szükséges nagyfeszültségű kábelkötegek gyártásának megkettőzését is tervezi. Június végétől ezeket Romániában is gyártani fogják. Szeptembertől pedig az ukrajnai Hmelnyskyjben található üzem mellett az OCTAVIA és SUPERB modellek kábelkötegeit a szintén marokkói Tangerben is gyártani fogják.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!