fbpx

Ízlelgessük:

ŠKODA ELROQ

ELROQ. Szándékos szivárogtatás, hogy teszteljék a vásárlókat vagy csupán véletlen elszólás? Akárhogy is, a ŠKODA AUTO szakszervezetének lapjában leírták a következő ŠKODA modell nevét. Vagy nem.

Korábbi cikkeink

A KOVO ŠKODA AUTO, vagyis a márkánál működő szakszervezet hetilapja érdekes információt osztott meg a héten a termelés rovatban. Az OCTAVIA szerelőszalagjáról írnak, melynek M13 a gyári neve, és amely talán a legkorszerűbb az egész VW csoporton belül. Ez a szerelőszalag képes arra, hogy egymás után készüljenek rajta hagyományos – most éppen az OCTAVIA – és tisztán elektromos modellek – pillanatnyilag az ENYAQ iV. Érdekesség, hogy az elmúlt héten 3205 darab OCTAVIA és 1194 ENYAQ iV hagyta el ezt a szalagot.

Néhány sorral lejjebb pedig arról írnak, hogy ezen a héten tartják az ELROQ szerelési próbáját. Ez azért érdekes információ, mert ezt a nevet a ŠKODA AUTO tavaly januárban valóban levédette, és a ŠKODA névadási gyakorlata szerint az E tisztán elektromos modellre, a Q pedig SUV karosszériaformára utal.

Belső források cseh újságíróknak korábban már megerősítették, hogy az új elektromos modell fogja először megtestesíteni a márka új, SOLID MODERN dizájnnyelvét. Erről egyébként már az első vázlatot is közzétették.

A legújabb kis városi elektromos modell még nem a legújabb SSP platformra fog épülni, hanem az MEB – ezt használja az ENYAQ iV család is – egy rövidített változatára, melyet MEB ENTRY néven emlegetnek. Ezt az építőkészletet fogja használni a VW, a SEAT és a ŠKODA is, de az előzetes információk szerint minden eddiginél jobban fognak különbözni egymástól a modellek.

2030-ig a Škoda Auto a sikeres Enyaq iV SUV portfóliójában legalább három másik elektromos modellt mutat be . Megerősíthetjük, hogy a három modell közül egyet Spanyolországban gyártanak majd. Ebben a konkrét esetben a Volkswagen-csoporton belüli fejlesztési és gyártási szinergiákat fogjuk használni. Megértésüket kérjük, de jelenleg még korai további információkat közölni ” – mondta erről Pavel Jína, a ŠKODA AUTO szóvivője május elején.

A szakszervezeti hetilapban emlegetett ELROQ modellt azonban valószínűleg Csehországban gyártják majd, így ez lesz az egyik a három tervezett elektromos autó közül. 

A hírre reagálva a Mladá Boleslavi autógyártó a következőket mondta el:

„A Next Level – Škoda Strategy 2030 stratégiájának részeként a ŠKODA AUTO az évtized végéig legalább három új, teljesen elektromos modellt mutat be. A névről azonban még nem született meg a végső döntés, a végleges névadásra hagyományosan az autó fejlesztésének utolsó fázisában kerül sor” – mondta Pavel Jína szóvivő.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!