fbpx

ŠKODA SCALA:

közeleg a frissítés

A ŠKODA SCALA 2019 óta van velünk, és úgy tűnik, elérkezett a frissítés ideje.

Korábbi cikkeink

A ŠKODA SCALA fontos modell a márka életében, hiszen bemutatásával újabb szinte lépett a ŠKODA. A neve is ebből ered, latinul lépcsőt jelent. Közvetlen elődje a RAPID volt, amely bár kedvelt volt, sohasem tudta hozni az elvárt darabszámokat. Ezért a márka a SCALA tervezésekor igyekezett kiküszöbölni a RAPID sokat kritizált tulajdonságát, az olcsónak ható belteret. Persze, amikor a RAPID született, egy gazdasági válság kellős közepén, mindenki arra számított, hogy a tömegek majd olcsó autót akarnak venni. Nem így lett, a legtöbben egyáltalán nem vettek autót, aki pedig igen, az ragaszkodott a megszokott minőségérzethez. A SCALA esetében sem erre, sem a térkínálatra nem lehet panasz, és mivel itt mutatkozott be a mostanra szinte minden új ŠKODA modellben megjelenő, tabletszerű középső központi kijelző az új MIB3-as fedélzeti rendszerrel, connectivitás terén is hozza a ma elvárt szintet.

A SCALA jelenleg a hazai kínálatban benzines 1.0-es TSI és 1.5-ös TSI motorokkal érhető el, mindkettőhöz társítható DSG váltóval. Ezekben a frissítés után sem várható változás. Ami a fotók alapján változni fog, azok a viszonylag költségkímélő módon változtatható elemek. Ezek az első és hátsó lökhárítók, a fényszórók – elől szinte biztos a LED Mátrix érkezése – a hátsó lámpák rajzolata, és a hűtőrács.

Az utastérben a többi modellhez hasonlóan várható, hogy a kisebb digitális műszeregység alapfelszereltséggé válik, felárért pedig a jelenleginél nagyobb, 10.25” méretű is elérhető lesz. A fedélzeti rendszer software frissítésével még több online kényelmi funkció jelenik majd meg. A frissített ŠKODA SCALA várhatóan még idén megmutatja magét, de csak jövőre lesz rendelhető. És mivel a KAMIQ műszakilag közös vele, valószínűleg az ő modellfrissítése sem késik sokat.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!