fbpx

Közeleg az

OCTAVIA frissítése

Persze azért még ne kezdjünk féllábon állni, hiszen a negyedik generációs OCTAVIA frissítése legkorábban 2023-ban mutatkozhat be. Összeszedtük mit lehet tudni róla.

Korábbi cikkeink

Lencsevégre kapták az OCTAVIA frissítését tesztelés közben. A nagy kiterjedésű álcázás ne tévesszen meg senkit. A kamuflázs mérete sokkal nagyobb változásokat sejtet, mint amekkora a tényleges lesz. Persze az OCTAVIA jelenlegi formája is kellően friss, és ezt az eladott mennyiség is igazolja.

Ennek megfelelően az orr-részen a fényszórók rajzolata és köztük a még karakteresebb hűtőrács lesz meghatározó. Az első lökhárító az RS modelleken jelenleg is látható függőleges légterelőnyílást kap majd.

Hátul a változtatások még korlátozottabbak lesznek. A jelenlegi modell LED-es hátsó lámpái még mindig frissnek tűnnek, a hátsó lökhárítók pedig még az elsőknél is kevesebb teret engednek a fantáziának, így nagyon ismerős megjelenésre számítunk.

Az OCTAVIA jelenleg benzines (TSI), dízel (TDI), CNG (G-TEC), mild-hibrid (eTSI) és plug-in hibrid (iV) hajtásláncokkal kapható. A motorok többsége nagy valószínűség szerint tovább él majd az OCTAVIA frissített változatában is, viszont biztos, hogy javítanak a hatékonyságukon. A SPORTLINE és RS kivitel biztosan továbbra is elérhető lesz, utóbbi továbbra is benzines, dízel és PHEV meghajtással. A SCOUT kivitel sorsa viszont több, mint bizonytalan. Ha a tervek szerint alakulnak a dolgok, akkor legkorábban a SCALA frissítésével, utána a teljesen új SUPERB generációval, végül 2023 végén az OCTAVIA frissítésével találkozhatunk majd.

Amit a jelenlegi modell kapcsán mindenki megjegyez, az az utastér minőségi kialakítása, és modern formái. Így az OCTAVIA frissített változata elsősorban kisebb technológiai frissítéseket hoz majd, friss grafikával és szoftverrel a digitális műszeregységen és az infotainment rendszerben, valamint több vezetést támogató rendszer válhat alapfelszereltséggé.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!