fbpx

Új vezető a ŠKODA élén:

Klaus Zellmer

Klaus Zellmer július elsejétől vette át teljes jogkörrel márka irányítását. Első munkanapján rögtön egy igazgatósági üléssel kezdett.

Korábbi cikkeink

„Végre kezdődik!” – mondta Zellmer hivatalba lépésekor. „A ŠKODA büszke márka, erős gyökerekkel. Várom, hogy a ŠKODA rendkívül motivált csapatával szoros együttműködésben fejleszthessem és alakíthassam tovább” – mondta az Automobilwoche -nak. „Fantasztikus feladat, amit nagyon várok.”

Klaus Zellmer 25 éve van a konszernnél, igazi csapatjátékos. 2020 előtt 23 évet töltött el a Porsche márka különböző pozícióiban. 1997-től kezdetben az akkori értékesítési igazgató asszisztenseként, majd 2000-től az új, lipcsei Porsche gyárban alakította ki az ügyfélközpontot, amit aztán ő irányított. 2010-ben Zellmer a német Porsche értékesítési vezetője lett, majd 2015-ben a Porsche North America élére került, mígnem öt évvel később Wolfsburgba hívták.

Elmondása szerint értékesítési tapasztalatai Mladá Boleslavban is kamatoztatni akarja: A ŠKODA egyik nagy erőssége az ügyfélközpontúság” – méltatta a márkát az új vezérigazgató. „Ez megfelel a sikerreceptemnek: járjunk vásárlóink ​​cipőjében! Szisztematikusan építeni fogunk erre az erősségre a digitális és az elektromobilitás világban.”

Klaus Zellmer nem könnyű időszakban veszi át a márkát. A pandémia utáni beszállítói nehézségek továbbra is jelen vannak a mindennapokban, és a helyzetet tovább súlyosbítja a háború is. Zellmer méltatta elődje, Thomas Schäfer erőfeszítéseit a kialakult válság megoldása iránt, és további előrelépést ígért a megoldás felé: „Az elkövetkező napokban és hetekben az operatív üzletág újbóli beindítására összpontosítunk” – jelentette be Zellmer. „Lépésről lépésre szeretnénk magunk mögött hagyni a félvezetőhiányt és a szállítási szűk keresztmetszeteket, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ügyfeleink a lehető leggyorsabban megkaphassák megrendelt új ŠKODA modelljüket.”

Az elmúlt hónapokban Zellmer szokatlanul intenzíven tudott készülni az új feladatra a ŠKODA élén. Elődje, Thomas Schäfer április óta a VW márka igazgatótanácsának vezérigazgatója volt, de csütörtökig továbbra is személyes unióban irányította a ŠKODA márkát. Schäfer és Zellmer irodái a wolfsburgi toronyház tizenkettedik emeletén csak néhány méterre voltak egymástól. Július 1-én Schäfer átvette Ralf Brandstätter utódjaként a VW márka igazgatótanácsának vezetését, és átadta a ŠKODA irányítását Zellmernek.

Már a második vezető érkezik a Porsche-tól

A ŠKODA Mlada Boleslav-i központjában Klaus Zellmer már a második volt Porsche vezető, aki a vezérigazgatói irodába költözött. Zellmer egyik elődje, Bernhard Maier, aki 2015 és 2020 között állt a Skoda élén, szintén a Porschétől érkezett, ahol legutóbb értékesítési igazgató volt. 

Érdekesség: Zellmer immár másodszor követi Maier nyomdokait. Zellmer 2010-ben tőle vette át a Porsche Németország kereskedelmi irányítását, mert Maier ekkor átüllt a Porsche igazgatótanácsába.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!