fbpx

3 új elektromos Škoda érkezik 2026-ig

A Škoda éves sajtótájékoztatóján Klaus Zellmer bejelentette, hogy a márka a menetpedálra tapos az átállás gyorsítása érdekében, így új elektromos Škoda modellek érkeznek.

Az utóbbi évek autóipari trendje egyértelműen a modellek elektrifikálása. Bár most úgy tűnik, hogy az unió terve, miszerint 2035-ben megtiltják a hagyományos modellek értékesítését valamilyen formában módosulni fog, az irány egyértelmű. Ez az irány pedig a konnektoros hibrid és a teljesen elektromos modellek felé mutat.

Ennek megfelelően az idén érkező új Škoda Superb és Kodiaq modellek is elérhetőek lesznek konnektoros hibrid változatban, amelyek – a szintén az eseményen elhangzott információk szerint – tisztán elektromos üzemmódban képesek lesznek 100 km megtenni. Persze ezek a hibridek csak köztes megoldásnak tekinthetőek a tisztán elektromos modellek felé.

3 új elektromos Škoda

Ilyen kivitelben pedig jelenleg a Škoda csak az Enyaq iV különféle kiviteleit kínálja, ami annak ellenére, hogy remekül sikerült modell, nem minden vásárlónak megfelelő, például nagy méretei miatt. Ezért 2026-ig három új elektromos Škoda modell érkezik, különböző méretben. Elsőként az Elroq mutatkozik be 2024-ben. Ez egy Karoq – kompakt városi – méretű tisztán elektromos Škoda SUV modell lesz.

2025-ben érkezik várhatóan a márka új arculatát és formanyelvét bemutató új Vision 7s, amely egy Kodiaq méretű 7 üléses SUV modell lesz. Ez az év azért is lesz izgalmas, mert várhatóan nem csak ez az elektromos Škoda mutatkozik majd be, hanem az elektromos kisautó kategóriában is megjelenik egy Škoda modell, amely a nemrég bemutatott VW I.D 2all testvére lesz, attól teljesen eltérő formavilággal.

Addig is növelik az Enyaq iV gyártási mennyiségét

Az Enyaq iV sikere tagadhatatlan, ahogyan az is, hogy az egyik legrosszabb pillanatban érkezett a piacra. Hiszen nem sokkal a szalonokban kerülése után jött a pandémia, majd a beszállítói láncok összeomlása. A vásárlók száma sokkal gyorsabban futott fel, mint ahogyan a gyártás képes volt erre. A helyzet azonban stabilizálódni látszik, így maga Klaus Zellmer, a Škoda vezérigazgatója jelentette be, hogy növelik az első teljesen elektromosnak tervezett Škoda modell gyártási mennyiségét 20%-kal év/év alapon.

Modellév

A Škoda rajongóknak eddig könnyen támadhatott a modell felszereltséglistáját szemlélve hiányérzete, hiszen bár a márka egyik csúcsmodelljéről beszélünk, a modellsorból hiányzott a Laurin & Klement kivitel. Ez nem sokáig marad már így, hiszen várhatóan a 36. hét környékén esedékes modellévváltás során bemutatkozik az L&K kivitel is. Ez a hét egyébként is sok újdonságot hoz magával várhatóan az Enyaq iV-val kapcsolatban, hiszen a tervek megnövelt akkumulátorkapacitásról, nagyobb hatótávról, jobb gyorsulásról és töltési sebességről szólnak.

skoda 4x4

Fontos a digitalizáció

A My Škoda alkalmazás megjelenése óta folyamatosan változik, most azonban egy komolyabb megújulás előtt áll. Aki nem ismerné: ezzel az alkalmazással tudják a Škoda tulajdonosok a Škoda Connect szolgáltatásait és ezáltal autójuk képességeit maximálisan kihasználni. Idén várhatóan teljesen megváltozik majd az alkalmazás, és ez nem csupán a megjelenést érintő frissítés lesz.

My Škoda alkalmazás
My Škoda alkalmazás

Új funkciókat is kap a My Škoda alkalmazás.

Az új funkciók nem korlátozódnak az autónk vezérlését érintő funkciókra. Itt is érkeznek új frissítések, könnyebbé és intuitívabbá válnak egyes funkciók beállításai. Akik a béta verziót megismerhették, elégedettek voltak a változásokkal. A nagy újdonság mégis az autó átadását megelőző időszakhoz kapcsolódnak. Ugyanis folyamatosan frissülő információkat kapunk majd megrendelt autónk állapotáról: hol tart a gyártás, szállítás, illetve arról is tájékozódhatunk, hogy milyen feladataink vannak a megrendeléssel kapcsolatban. Emellett egy hűségprogram is útjára indul az új verzió bemutatásával, amelyről további részletek majd csak később derülnek ki.   

My Škoda alkalmazás

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!