fbpx

Elkészült a Škoda Auto új főhadiszállása

A Škoda Auto két év alatt épült új komplexuma négy épületből áll. Az új központ lehetővé teszi a szinergiák hatékony kihasználását, és elősegíti a különböző osztályok és egységek közötti közvetlen együttműködést is.

Korszerű munkakörnyezet akár 2000 munkavállaló számára

Az ötemeletes Laurin & Klement Kampus akár 2000 alkalmazotnak is lehetőséget biztosít a hatékony munkavégzésre. Ez a sok ember eddig mintegy 20 épületben dolgoztak Mladá Boleslavban és Prágában.

A komplexum emellett egy moduláris, a legmodernebb audiovizuális technológiával felszerelt, akár 400 fő befogadására alkalmas konferenciaterületet is magában foglal. Az épületben egy étterem és egy kávézó is található, amely a dolgozók és a látogatók számára egyaránt eléhető. Emellett több mint 680 parkolóhely, 138 elektromos járműtöltő állomás és egy külön kerékpártároló is helyet kapott Škoda Auto új főhadiszállásában.

New Work a Škoda Auto új székhelyén

A Laurin & Klement Kampusszal a cseh autógyártó a modern munkaerő igényeihez igazodó, kortárs New Work irodakoncepciókat vezet be. A campus különböző zónákra oszlik, amelyek mindegyike az igények és tevékenységek széles skáláját szem előtt tartva lett kialakítva, és amelyeket a legmodernebb technológia támogat. Ennek a modern munkakörnyezetnek az egyik legfontosabb eleme a 22 800 m² nettó irodaterületen belüli asztalmegosztás, amely lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy a saját területükön belül rugalmas munkaterületeket használjanak.

A hagyományos irodai zónák mellett az épületben kijelölt közösségi részek is találhatók, amelyeket a networking, a kollégák közötti valós interakciók, a megbeszélések és a pihenés céljaira terveztek. A széles igényeket kielégítő megoldások közös célokat szolgálnak: ezek a dolgozók jólétének javítása, a kreativitás elősegítése és a motiváció fokozása, melyek így együtt hozzájárulnak a vállalat sikeréhez.

A kulcstényező: fenntarthatóság

Az új épület várhatóan arany minősítést kap a Német Fenntartható Épületek Tanácsától. Ez a tanúsítvány nemzetközileg elismert, és globális mércét állít fel a fenntartható építési gyakorlatok tekintetében. Biztosítja, hogy az épület megfelel a fenntarthatóság egyértelműen meghatározott szabványainak, miközben lehetővé teszi a nemzetközi összehasonlíthatóságot.

A Škoda Auto új főhadiszállása - Laurin&Klement központ

Az épület 222 paneles fotovoltaikus rendszerrel van felszerelve, amely 100 kW csúcsteljesítménnyel büszkélkedhet. Emellett olyan műszaki újításokat is tartalmaz, amelyek jelentősen csökkentik az energiafogyasztást. A LED-technológia például az intelligens fényérzékelőkkel együtt a hagyományos fénycsöves világításhoz képest a felére csökkenti az energiafelhasználást. Az épület emellett rendkívül hatékony szellőztető rendszerrel rendelkezik. Ez amellett, hogy éjszaka is temperálja a helyiségeket, 80%-os energia-visszanyerési hatékonyságú. A Škoda Auto új főhadiszállását a napfénytől védő redőnyökkel is felszerelték, melyek tovább növelik a hűtés hatékonyságát, és 30%-kal csökkentik az épület hűtési terhelését.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!