fbpx

A Škoda hangalapú asszisztense, Laura ChatGPT képességekkel bővült

A mesterséges intelligencia napjainkban az élet minden területén megjelenik. Mostantól az autónkban is évezhetjük a ChatGPT előnyeit.

A Škoda Laura hangasszisztensének funkcionalitása jelentősen kibővült a Cerence Inc. technológiai partnere, a Chat Pro integrációjának köszönhetően. A korábban elérhető információforrások mellett a Chat Pro funkció mostantól közvetlenül kapcsolódik a fejlett mesterséges intelligencia eszközhöz, a ChatGPT-hez, hogy a Laura eredeti tudását meghaladó kérdésekre is válaszolhasson. A funkció a Škoda Enyaq család modelljeiben már a 2024-es modellévre megjelent új 4.0 szoftververzióval elérhető, és mostantól az új generációs Škoda Superb és Kodiaq, valamint a frissített Škoda Octavia modellekben is elérhető.

Az autók kiberbiztonsága: a gyártók és a járművezetők felelőssége

A ChatGPT és a Chat Pro továbbfejleszti a Laura képességeit, miközben őrzi az adatbiztonságot

A Škoda hangasszisztense, a Laura mostantól integrálja a ChatGPT-t, javítva annak funkcionalitását a szigorú adatvédelmi előírások betartása mellett. A frissítés a Laura képességeit a korábbi hangutasításokon túlmenően kibővíti, lehetővé téve számára, hogy különböző témaköröket átfogó kérdésekre is válaszoljon. Ha egy kérdés nem a „Jármű”, „Adatok”, „Időjárás”, „Hírek”, „Sport” vagy „Részvények” kategóriákhoz kapcsolódik, akkor automatikusan a ChatGPT-vel összekapcsolt Chat Pro-hoz kerül továbbításra. Amikor a chatbotot használják forrásként, Laura a választ a „A ChatGPT szerint…” szóval fogja bevezetni. A hangasszisztens feletti felhasználói irányítás változatlan marad, a funkció a jármű infotainment rendszerének adatvédelmi beállításain keresztül kikapcsolható. A funkciót támogató Enyaq modellekben azonban a funkció mindig aktív. Fontos, hogy a ChatGPT nem fér hozzá a jármű adataihoz vagy személyes információkhoz; minden kérést anonim módon dolgoznak fel, és az interakciókat a legmagasabb szintű adatvédelem biztosítása érdekében azonnal törlik.

A Chat Pro funkció jelenleg négy nyelvet támogat

A felhasználóknak csak egy aktív Infotainment Online csomagra van szükségük. A funkció az MEB GP és MQB EVO platformra épülő, a legújabb generációs infotainment rendszerekkel felszerelt modellekben érhető el, többek között az új generációs Škoda Superb és Kodiaq, a frissített Škoda Octavia és a Škoda Enyaq család 2024-es modellévre megjelent új szoftververzióval. A jelenleg támogatott nyelvek az angol, a spanyol, a cseh és a német.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!