fbpx

Az új Elroq: utastér használt ruhákból

A vadonatúj Škoda Elroq a fenntartható autótervezés új perspektíváját hozza el a belső térben használt olyan innovatív anyagokkal, mint a Recytitan és a Technofil. A márka Modern Solid dizájnnyelvével összhangban az Elroq belső tere az egyszerűséget, a tágasságot és a tiszta vonalakat hangsúlyozza.

A kiválasztott anyagok ugyanakkor aláhúzzák a Škoda elkötelezettségét a környezetvédelem és a járművek CO2-lábnyomának csökkentése iránt: az ülések és a kárpitszövetek újrahasznosított műanyag palackokból és – most először – újrahasznosított ruhákból készülnek. Ezeket gondosan újra feldolgozva kiváló minőségű új fonalakat és szöveteket készítenek az Elroq számára. A cseh autógyártó ezzel megteszi a következő lépést fenntarthatósági céljainak további megvalósítása felé.

Négy Design Selection, még több fenntartható anyag beépítésével

Az új Škoda Elroq tágas belső terét letisztult, egyszerű vonalak határozzák meg, amelyek a márka Modern Solid dizájnnyelvét közvetítik. A vásárlók négy Design Selection közül választhatnak: Studio, Loft, Lodge és Suite, amelyek mindegyike nagyobb arányban tartalmaz fenntartható anyagokat.

A Loft Design Selection például Recytitan-anyagot használ, amely 78%-ban újrahasznosított PET-et és – a Škoda modellekben először – újrahasznosított, használt ruhákat tartalmaz. A sötétszürke-kék anyagot sötét műbőr részletek és sárga fényvisszaverő varratok egészítik ki.

A Lodge Design Selection a Technofil nevű anyagot használja. Ez az anyag olyan ECONYL® fonalakat is tartalmaz, amelyek regenerált nejlonból készülnek, amit például régi halászhálókból és szövethulladékokból nyernek. Ezt a Selectiont a világosszürke műbőrrel párosított fekete anyag különbözteti meg, amelyet narancssárga kontrasztvarrás és hozzá illő narancssárga biztonsági övek emelnek ki.

Szövethulladékok, halászhálók és palackok újrahasznosítása a Škoda belső terében.

A Škoda folyamatosan fejleszti az innovatív és fenntartható anyagok használatát minden termékében. Az Elroq Loft Design Selection belső fenntarthatóságának további növelése érdekében a márka Recytitant használ az ajtópanelekhez, az üléshuzatokhoz, a műszerfalhoz, a kartámaszhoz és a térdpárnákhoz. Ez 78%-ban újrahasznosított PET-ből áll, amelyet például műanyag vizes palackokból nyernek. A fennmaradó anyag új PET-ből (16%) és most először a használt ruhákból visszanyert, mechanikusan újrahasznosított szálakból (6%) származik. A szálkeveréket vegyi kezelés nélkül dolgozzák fel. A fonalak fonása és formázása során a részletekre való gondos odafigyelés biztosítja a kényelem, a tartósság és a fenntarthatóság tökéletes egyensúlyát.

A Lodge Design Selectionben a Škoda a Technofil anyagot használja, amely 75%-ban újrahasznosított ECONYL® szálakból és 25%-ban poliészterből áll. Ez az innovatív szövet újrahasznosítja a nejlonhulladékot, például a halászhálókat, szövethulladékokat és a hulladéklerakóba szánt szőnyegeket, és új nejlonfonallá alakítja őket. A kiváló súrlódási és kopásállóságáról ismert ECONYL® nejlon 100%-ban regenerálható, így a fonalak többször újrahasznosíthatók anélkül, hogy a minőségük romlana.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!