fbpx

Elroq: premier a kulisszák mögött

Škoda Elroq kompakt elektromos SUV Prága történelmi központjában, a Károly-híd és a prágai vár közelében mutatkozott be a világnak. És mivel az események fő díszletét egy korábbi úszómedence és a folyami fürdők adták, egyértelmű, hogy a Moldva folyó is fontos szerepet játszott a műsorban.

Elroq premier

A folyóra egy lehorgonyzott pontonra szereltek fel egy 6,5 méteres fénykockát. A LED-kocka már magában is szemet gyönyörködtető volt, de a premier számos vendége számára meglepetés volt, hogy ennyire központi szerepet kap majd a premier során. Végre elérkezett az este ahhoz a pillanathoz, amikor az Elroq leleplezését már nem lehet halogatni, és minden tekintet a megvilágított Kocka felé fordult. Egyik fala kinyílt, és belülről lassan előbukkant az esemény sztárja – az új Škoda Elroq.

Elroq premier
Elroq premier

Klaus Zellmer, a Škoda vezérigazgatója ült a volán mögött. „Izgalom és megtiszteltetés volt megtenni az első utat a fénykockábóé a nagyvilág kíváncsi tekintetei elé. Még nagyobb öröm a tudat, hogy ez a pár méteres gurulás a színpadon jelképesen az Elroq ügyfeleink vezető útjának utolsó szakasza volt ” – mondja Zellmer. Elmondása szerint a kockából történő kihajtás nem sokban különbözött attól, ahogyan a garázs hagyja el az ember. „Csak lámpával, kamerával és persze rengeteg emberrel több, mint máskor” – mondta Zellmer nevetve.

Míg az Elroq és sofőrje számára viszonylag könnyű volt kihajtani a fénykockából, az autó odajuttatása az esemény előtt egy kicsit nagyobb kihívást jelentett. A kocka az úszó pontonon állt, és az autónak, amelynek formáját a leleplezés pillanatáig ponyvával kellett elrejteni, a víz felett kellett valahogy odajutnia. A megoldás egy kisebb uszály volt, amelyet egy tolóhajó vitt a ponton mellé. Erre az uszályra rakták egy karos emelővel ellátott autómentő hátán az Elroq-ot. Körülbelül tíz órával a bemutatót megelőzően ez a hajóvonta állt meg a ponton mellett a reggeli esőben, fedélzetén a szokatlan rakománnyal. Az Elroq a ponyva alá rejtve várta, hogy a teherautó hátuljáról lassú, finom mozdulatokkal átemeljék a bemutató helyszínére. Egyébként ez a bizonyos Elroq egy First Edition modell volt Timiano zöldben.

„Megmutattuk, hogy még az autók vízen történő szállítását is meg tudjuk oldani. A Kodiaq világpremierjéhez hasonlóan a logisztika nagy kihívást jelentett, de sikerült minden akadályt leküzdenünk” – mondja Petr Kavrentzis, aki mindkét premieren az felkészítéséért felelt.

Elroq premier

Nem az Elroq First Edition volt az egyetlen autó a folyón a prágai eseményen. Volt még két Elroq, az egyik a vonzó Sportline kivitelben, másik hajókon. Ez minden vendégnek – főként újságíróknak, influencereknek és tartalomkészítőknek – lehetőséget adott arra, hogy a leleplezés után alaposan felfedezzék az új autót, és beszámolhassanak az Elroq érkezéséről a világnak.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!