fbpx

A Škoda Classic Tour egyik megállója a gyár egyik hatalmas alkatrészraktára volt

Vajon hány raklap fér el a Škoda Parts Centerben, amely a cseh autógyártó automatizált magasraktára.  A Škoda Classic Tour 2024 résztvevőinek többek között erre a kérdésre is válaszolniuk kellett, ugyanis ez a 40 méter magas épület volt a Škoda idei oldtimer raliversenyének egyik állomása.

A Škoda Parts Center egy korszerű raktár a cseh autógyártó szülővárosának, Mladá Boleslavnak a közelében. Ebből a raktárból szállítják a Škoda gépkocsik pótalkatrészeit a világ több mint 100 országába. A 105.000 négyzetméteres területen 140.000 féle, különböző méretű alkatrész található, az apró csavaroktól a karosszériaelemekig, összesen mintegy 13 millió egyedi tételben.

A Škoda Alkatrészközponthoz tartozik egy magas, teljesen automata raktár is, amely az idei Škoda Classic Tour, a 30 évnél idősebb autókkal rendelkező Škoda alkalmazottak számára szervezett rally egyik állomása volt.

Nem meglepő, hogy a legtöbb oldtimer autó valamilyen Škoda modell volt. A legendás 110 R kupékból sem volt hiány, és a Favorit modell is elég nagy számban képviselte a márkát. Meglepő lehet, de idén először már az első modernkori Feliciák is elérték a részvételhez szükséges korhatárt. De persze több régebbi, azonos nevet viselő kabrió is részt vett a versenyen, a hagyományoknak megfelelően. De Németországból, Olaszországból és az USA-ból származó autók is feltűnnek.

Raklapok és robotok tízezrei

Az ügyességi, 1/100 feladatokkal tarkított autós rallyra benevezett több mint 210 legénység számára az útvonal egyik kötelező állomása a magasraktár volt. Az autók felhajtottak az épülethez, és leparkoltak azon a területen, ahol általában a raktárba szánt árut szállító teherautókat rakodják ki. A résztvevők ezután a 110×52 méter alapterületű és 40 méter magasra emelkedő épületbe mentek, oda, ahol a munkanapokon a raklapok be- és kirakodását végző rakodórobotok siklanak végig a tizenegy folyosón. Itt kellett megválaszolniuk a cikk bevezetőjében említett kérdést.

Néhányan megpróbálták megfejteni, mások csak szerencsésen tippeltek. A pontosan válaszol a 42.000 darab raklap volt. A nap végén azonban a legtöbb résztvevőt nem nagyon érdekelte, hogy helyesen válaszoltak-e, vagy elsőként értek-e célba. Miután 126 kilométert tettek meg Közép-Csehország útjain, nem csak azok nyertek, akik a legközelebb kerültek a kitűzött átlagsebességhez, hanem mindenki, aki egy remek napot töltött el a családdal és a kollégákkal az idei Škoda Classic Touron.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!