fbpx

Frankfurti Autószalon:

élt 69 évet

Hivatalosan is bejelentették, hogy a tavalyi volt az utolsó autószalon Frankfurtban. A jövőre esedékes szalont már nem rendezik meg.

Aki kint volt a tavalyik IAA-n, ez a hivatalos neve szalonnak, nem meglepő ez a döntés. Hiszen a 2015-ös 935 000-es látogatószám tavaly már csupán 550 000 volt, és ez a trend a kiállítók számának csökkenésében is érezhető volt. Ahogyan a nagy bemutatók eltűnése is a motor show-ról. Emlékezetes, hogy hiába vártuk például a ŠKODA OCTAVIA bemutatkozását, erre később egy gyári rendezvényen került sor. Mindez annak ellenére, hogy olyan modellek mutatkoztak be korábban itt, mint a RAPID SPACEBACK vagy a KAROQ, de a hamarosan érkező elektromos SUV első tanulmánya is itt debütált.

A hírek szerint azonban nem kell teljesen lemondanunk egy németországi autószalonról, ugyanis a szervező Német Autógyártók Szövetsége (VDA) most új helyszínt próbál találni a motor show-nak egy másik német városban. Az viszont biztos, hogy az új show jelentősen átalakul majd, ezzel igyekezve megfelelni a megváltozott gyártói és látogatói igényeknek. Hogy ez sikerül-e nekik 2021-ig, a most megszűnt motor show eredetileg tervezett időpontjáig, nos mondjuk úgy, hogy kétséges.   

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!