fbpx

ŠKODA újdonságok

2021-ben

Bár a járványhelyzet nem teszi könnyebbé egyik autógyár életét sem, a fejlesztés nem állhat meg. Ezért most sorra vesszük a ŠKODA újdonságok 2021-ben. Haladjunk az egyszerűség kedvéért időrendben.

ŠKODA újdonságok 2021-ben: KODIAQ Facelift

A hírek szerint a legnagyobb ŠKODA modell 2021-ben frissítést kap, és erre nem is kell már sokat várni. Sok újdonság persze nem várható, hiszen a ŠKODA frissített modelleinél inkább a tartalomra fókuszál, mintsem a megjelenésre. Ennek ellenére biztosan új fényszórókat és hátsó lámpakialakítást kapunk, ahogy a hűtőmaszk is jobban az új márkaarculatba fog simulni. Az első fényszórók a SUPERB-nél megismert full-mátrix LED technológiával érkeznek majd. A hátsó részen a kicsivel nagyobb felső légterelő méltó az említésre. Újdonságok az infotainment terén is várhatók, és egy újratervezett digitális műszeregység is valószínű.  Konnektoros hibrid biztosan nem érkezik a frissítéssel, viszont visszatér a kínálatba a KODIAQ RS. Ezúttal viszont könnyen lehet, hogy dízel helyett benzinmotorral. Bemutató tavasszal.

ŠKODA újdonságok 2021-ben: FABIA negyedik generáció

A frissítések mellett érkezik két teljesen új ŠKODA modell is 2021-ben. Az egyik a FABIA, amely az OCTAVIA mellett a márka második legfontosabb modellje. Az új modell teljesen megújul, méretben is sokat fog nőni. Ez az MQB platformnak köszönhető, amely immár a FABIA alá is beköltözik. Ennek megfelelően számos olyan dolog jelenhet meg a modellben, amelyet eddig a régi padlólemez nem tett lehetővé. Formavilágában az OCTAVIA jegyeit viszi majd tovább, és bár sokáig kérdéses volt, most már biztos: lesz belőle Combi kivitel is. Ez egyébként azért is logikus döntés, mert a teljesen darabszám több, mint harmadát ilyen kivitelben vették meg a vásárlók. Bemutató valamikor húsvét táján.

ŠKODA újdonságok 2021-ben: ENYAQ iV COUPÉ

A FABIA után egy kis szünet következik, egészen a nyár végéig kell várnunk a következő teljesen új modellre, ami nem más lesz, mint az első teljesen elektromos ŠKODA modell, az ENYAQ iV kupé kivitele. Ez kevésbé lesz praktikus, cserébe viszont nagyon dögös lesz. Aki emlékszik a VISION iV tanulmányra, az nagyjából azzal is képben van, hogy milyen lesz az új modell 2021 második felében. Az utastér, hajtáslánc, akkumulátorkapacitás tekintetében nem lesz eltérés a már ismert modellhez késpest, így ezt a változatot tényleg a külseje miatt fogják megvenni. Teljes joggal.

ŠKODA újdonságok 2021-ben: KAROQ facelift

A KAROQ a márka második SUV modellje volt a kínálatban, közvetlen elődje a YETI volt. Alapjait tekintve az előző generációs OCTAVIA-val osztozott sok megoldásában. A frissítésről nem sok információ látott napvilágot, közúton is csak egyszer kapták lencsevégre. Ez alapján sok külső változás nem lesz, bár a fotó még a tesztelés korai fázisából való, azóta változhattak a dolgok. A KAROQ frissített változatát ősz elején mutatják majd be várhatóan.

És a kínálatbővítő modellek…

Minden ŠKODA modell kínál olyan kiviteleket, amelyek inkább felszereltségi szinteket jelölnek, mintsem új modellt. Ilyen például a SportLine kivitel is, amely több modellnél is várható az év folyamán. Bár azt már tudjuk, hogy az ENYAQ iV-ból lesz RS kivitel, de miért is ne lehetne emellett egy SportLine változat is. Ahogyan az OCTAVIA kínálatából is hiányzik egy ilyen kivitel. Bár az igazsághoz tartozik, hogy az OCTAVIA eddig nem kínált sem ilyet, sem Monte Carlo kivitelt. Ki tudja, talán majd idén.

Ezek lesznek tehát a ŠKODA újdonságok 2021-ben. Te melyiket várod a legjobban? Mondd el kommentben a Facebook oldalunkon!

Előző

Következő

Trackback/Pingback

  1. Kémfotókon az új FABIA | Csak a ŠKODA! - […] A kényelmi és biztonsági szolgáltatások terén elérhetők lesznek az MQB platform által kínált felszereltségek, így ebben sokat fog fejlődni…
  2. Élvezd a szabadságot: a KAROQ volánja mögött, vagy egy kerékpár nyergében | Csak a ŠKODA! - […] és felhajtani vele a hegyekbe? Megkértünk három tapasztalt hegyi kerékpárost, hogy a ŠKODA KAROQ SPORTLINE változatával induljanak el szokásos hétvégi túrájukra. Hiszen…
  3. Megújult ŠKODA KODIAQ: premier április 13-án | Csak a ŠKODA! - […] csak alig 10 nap, és április 13-án bemutatkozik a megújult ŠKODA KODIAQ. A legnagyobb változások a modell elején várhatók,…

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!