fbpx

Az első fotók az új Superb szedánról

A kémfotók és a hivatalos előzetesek során már rengeteget képet láttunk az új Superb Combiról, de a Superb szedán eddig nem volt látható. Azt azonban mindannyian tudjuk, hogy a mechanikailag azonos szedánt párhuzamosan fejlesztik, és végre a szemfüles fotósok lencsevégre kaptak egy álcázott példányt.

A kémfotósok az Alpokban kapták lencsevégre a formásabb négyajtós Superb szedán tesztelését, és a német nyelvű felirat alapján a mérnököket kifejezetten a fékek teljesítménye érdekli a hosszú alpesi lejtőkön.

Superb szedán 2023

A Superb osztozik a megnyújtott MQB platformon a következő európai piacra szánt Volkswagen Passattal, amely hagyományosan valamivel rövidebb a Superbnél, de ezúttal centiről centire megegyezik majd vele. Míg a VW csak kombi változatban lesz kapható, addig a Škodanál két karosszériaváltozat közül választhatnak a vásárlók, ebből az egyik az itt látható Superb szedán. Mindkettő masszív tengelytávval rendelkezik, amely valószínűleg a jelenlegi Superb mai 2840 mm-es hosszához képest némileg megnő, és várhatóan 100 mm-rel hosszabb lesz, mint a leköszönő Passaté.

Superb szedán 2023

A Superb szedán hosszú tengelytávját legjobban bemutató profilfelvételekből az is kiderül, hogy a hátsó szélvédő meglehetősen sportosan dől, de úgy tűnik, hogy a tetővonal szinte a hátsó ajtó hátsó végéig megtartja a magasságát, ami arra utal, hogy a hátsó fejtér egyáltalán nem sérül. A VW a Škodát bízta meg a Passat és a Superb tervezésével, és a két autó ugyanabban a Pozsonyi VW gyárban készül majd. Így ez lesz az első Superb, amelyet már ugyan Mladá Boleslavban terveznek, de nem Csehországban gyártanak majd.

Superb szedán 2023

Sem a Superb, sem a Passat nem kínál majd tisztán elektromos változatot, de az elektromos energia továbbra is fontos szerepet játszik majd a hajtásláncok között, köszönhetően a mild-hibrid és plug-in hibrid benzinmotoroknak. Emellett a Superb őszi bemutatásakor egy-két dízelvariáns is marad a kínálatban, így mindenki talál majd kedvére valót.

Az új Superb 2023 őszén debütál, és hazánkba várhatóan 2024 elején fog megérkezni.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!