fbpx

Hatalmas kijelzővel érkezik az új Škoda Superb

Nemrég még népes mezőnybe érkezett volna az új Škoda Superb, már azonban gyökeresen más a helyzet. Ford Mondeo, Opel Insignia már mind a múlté, de még a konszerntestvér Passatból is csak kombi lesz majd.

Az új Škoda Superb versenytársak nélkül

Persze ez nem jelenti azt, hogy a Škoda félvállról venné az új Škoda Superb fejlesztését. Ennek bizonyítéka az is, hogy bár a modell premierje egyre közeleg, a tesztelését az utolsó pillanatig folytatják. A napokban a németországi zöld pokolban, a Nürbugringen kapták lencsevégre az egyik legerősebb változatot, amelyet a dupla hátsó kipufogó buktatott le. Ez a modell pedig valószínűleg nem más, mint a jelenlegi sorozatból már ismert 2.0 TSI összkerékhajtással, DSG váltóval és 276 lóerővel.

új Škoda Superb

Persze azért, mert most ekkora teljesítményre képes ez a motorvariáns, egyáltalán nem biztos, hogy az új Škoda Superbben is csak 276 lóerős lesz. Az viszont sokak bánatára szinte biztosnak tűnik, hogy miként eddig sem, a jövőben sem lesz RS változata a Superbnek.

új Škoda Superb
Az elmúlt napok azonban nem csak ezt árulták el az új Škoda Superbről. Míg a külsőt illetően nem számíthatunk a márka Vision 7S-en bemutatott új formanyelvére, inkább csak a jelenlegi tovább gondolására, az utastér már radikálisabb változáson megy majd keresztül.

Ennek bizonyítéka az a fotó is, ami a tesztautó kabinjáról készült. Ezen hatalmas digitális kijelzőket láthatunk. Az Enyaq-hoz hasonlóan a 2023-as Superb is egy tabletszerű érintőképernyőt kapott, amely kiemelkedik a középkonzolból. A kijelző nagyobbnak tűnik, mint az Octaviában található, és az alatta lévő panel feltehetően érintésérzékeny kezelőszerveket tartalmaz. Ez a teljesen digitális műszeregység valószínűleg az egész kínálatban széria lesz.

új Škoda Superb

Az Auto Expressnek adott interjújában körülbelül egy évvel ezelőtt Thomas Schäfer, a korábbi vezérigazgató röviden beszélt a 2023-as Superb utasteréről, mondván, hogy az „az új felhasználói nyelvünket fogja hordozni, amely kiterjed arra is, amit megérintünk és megtapinthatunk. Először a Superb kapja meg, majd utána a második generációs Kodiaq is”.

A továbbiakban elmondta, hogy egyes elemeket az Enyaq-ból adaptálnak majd, így arra számíthatunk, hogy a szabadon álló képernyő ugyanolyan 13 hüvelykes képátlójú lesz, mint az elektromos SUV-ban. Persze ettől még sokan bíznak benne, hogy még mindig marad néhány hagyományos gomb és kapcsoló ahelyett, hogy mindent kizárólag az érintőképernyőn keresztül kelljen majd irányítani. Az viszont szinte biztos, hogy az új belső a Skoda új Vision 7S koncepcióautó egyszerűsített belső terére hajaz majd.
Bemutató ősszel.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!