fbpx

Hamarosan kezdődik a 2023-as jégkorong-világbajnokság

A Škoda Auto 1993 óta folyamatosan támogatja az IIHF jégkorong-világbajnokságot hivatalos főszponzorként. Mivel a jégkorong Csehországban nemzeti szenvedély, az IIHF VB szerves részét képezi a Škoda nemzetközi sportéletben való részvételének. A 2023. május 12. és 28. között a finnországi Tamperében és a lett fővárosban, Rigában megrendezésre kerülő torna szervezői számára az autógyártó 45 járműből álló flottát bocsát rendelkezésre, amelyek többsége tisztán elektromos vagy plug-in hibrid modell.

A Škoda és a jégkorong kéz a kézben járnak. Már 30 éve vagyunk a jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora, és tavaly 2027-ig meghosszabbítottuk ezt a különleges partnerséget. A közelgő esemény tökéletes színpadot biztosít számunkra, hogy bemutassuk új márkaidentitásunkat és aktuális elektromos modelljeinket. A lelátón ülő szurkolókat exkluzív funkciókkal várja a Škodaverzum: A ‘Fedezd fel az akciót’ címszó alatt közelebb lesznek a játékhoz, mint valaha.

Martin Jahn

Az igazgatótanács értékesítésért és marketingért felelős tagja, Škoda Auto

A Škoda Auto 1992 óta támogatja az IIHF jégkorong-világbajnokságot mobilitási partnerként. Emellett 1993-tól az autógyártó lett a hivatalos főszponzor is. A partnerségi szerződést egyébként tavaly, 2022-ben újabb öt évvel, 2027-ig meghosszabbították.

A mérkőzéseken természetesen már a Škoda új márkaarculata jelenik meg.

A hagyományoknak megfelelően a Škoda logója a jégpálya középső körén, a lelátó tábláin és az arénák körül található egyéb helyeken is jól látható lesz. Idén azonban a megjelenés jócskán különbözni fog attól, mint amit a korábbi években megszokhattunk, mivel a 2023-as IIHF jégkorong-világbajnokságon a márka új logóján kívül a teljesen megújult márkaarculatot is megismerhetjük. Ezt nemcsak az új kép- és szóvédjegy fejezi ki, hanem az új márkastratégia is, amelyet a stadionokban és a stadionok környékén tartott termék- és márkabemutatókkal emelnek ki.

A Škoda a tamperei jégpályán az Enyaq Coupé RS iV-t az ikonikus Mamba Green színben, az Enyaq RS iV-t pedig Phoenix Orange színben mutatja be, míg Rigában az Enyaq Coupé Sportline iV-t Phoenix Orange színben, az Octavia Combi RS iV-t pedig Mamba Green színben láthatják a nézők. Ezen kívül az autógyártó az esemény hivatalos szurkolói zónáin belül a Škoda Fan Zonesban is elhelyezi elektromos modelljeit.

jégkorong-világbajnokság IIHF 2023

Sőt, a teljes világbajnokság hangulatához öltöztetett autók a fogadó városok utcáin is láthatóak lesznek. A szervezők által használt 45 jármű közül gyakorlatilag mindegyik plug-in hibrid vagy elektromos modell lesz, mint például az Enyaq iV, az Enyaq Coupé iV és az Enyaq Coupé RS iV 4×4. Ezek mindegyike smaragdzöld vagy elektromos zöld színben pompázik, és a Škoda Auto, mint a 2023-as IIHF jégkorong-világbajnokság hivatalos főszponzora logóját viseli.

Még több élmény a Škodaverse segítségével

A torna ideje alatt a Škoda Auto megismerteti a nézőket a 2022-ben bevezetett Škodaverse-el. A szurkolók otthon és a stadionokban a virtuális 3D-s valóságon keresztül ismerhetik meg a jégkorong világát. Ez a kreatív megközelítés a jégkorongrajongók és a Škoda márka közötti kapcsolat erősítését célozza, a Škodaverse koncepciót a „Fedezd fel az akciót” címszó alatt teljesítik ki.

A Škodaverse számos izgalmas funkciót kínál: játékokat, interakciókat más látogatókkal egyedi Škoda avatarok segítségével, NFT galériát és még sok mást. Az NFT zsetonok egyedi kapus sisakot hoznak létre, amelyek a résztvevő nemzetek kulturális jelképeit jelenítik meg. A terveket mesterséges intelligencia segítségével hozták létre, majd 3D-s vizualizációs technikákkal ültették át a gyakorlatba. A tervezők azt tűzték ki célul, hogy olyan egyedi maszkokat hozzanak létre, amelyeket a kapusok általában nem viselhetnének, miközben az egyes országok sajátos kulturális örökségét ünneplik.

jégkorong-világbajnokság IIHF 2023

Kiemelendő még a tamperei szurkolói zóna virtuális reprodukciója. A torna kezdete után a felhasználók egyedi zsetonokat is igényelhetnek, és még arra is esélyük van, hogy megnyerjenek egy utazást belépőjegyekkel a tamperei jégkorong-világbajnokság döntőjére. A részvételhez a szurkolóknak be kell jelentkezni a Škodaverse-be, mely után részt vehetnek a versenyben. További információk ide kattintva érhetők el.

2023 IIHF alkalmazás powered by Škoda

Idén a Škoda Auto egyben a 2023 IIHF applikáció kizárólagos partnere is, amely izgalmas háttérbeszámolókat és érdekes statisztikákat kínál majd a jégkorongrajongóknak. A gólriasztással ellátott élő ticker a szurkolókat is folyamatosan képben tartja az eseményekről. Emellett a felhasználók megtippelhetik a mérkőzések kimenetelét, és megoszthatják jóslataikat barátaikkal. Az alkalmazás több nyelven, Android és iOS rendszerre is elérhető.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!