fbpx

Kvasiny-ban már készülnek az új Kodiaq gyártására

A Škoda egyik idén debütáló új modelljeként az új Kodiaq, vagyis a modell második generációja már a rajtvonalon, a startpisztoly eldördülésére vár. Mivel a Škoda továbbra is Kvasinyban fogja gyártani a sikeres SUV-t, a cseh autógyártó már megkezdte a gyártósor átfogó átalakítását. Az első nullszériás új Kodiaq modellek már készülnek, a sorozatgyártás pedig jövőre indul.

„A közelgő második generációs Kodiaq gyártásának előkészületei már javában zajlanak. A Škodára jellemző módon ismét a meglévő infrastruktúrát használjuk, miközben ügyesen integráljuk az új technológiákat. Egy folyamatosan működő összeszerelősor átfogó átalakítása és a munka zavartalanságának biztosítása azonban mind műszakilag, mind logisztikailag rendkívül igényes és kényes feladat. Ugyanakkor sikeresen újraelosztottuk és optimalizáltuk modellgyártásunkat is, így további kapacitásokat tudtunk felszabadítani.”

Michael Oeljeklaus

termelési és logisztikai igazgató, Škoda Auto

Az új Kodiaq plug-in hibridként is elérhető lesz – az új modell gyártásának előkészületei már javában folynak. Elődjéhez hasonlóan az új modell is a Kvasiny üzemben készül majd, ugyanazon a gyártósoron, mint a Karoq, a Superb és a Superb iV. Az új generációs Superb 2024 elején gördül majd le, de immár a pozsonyi gyártósorról. Az így felszabaduló kapacitás lehetővé teszi a népszerű Kodiaq és Karoq SUV-k további, évi mintegy 150 000 példányának gyártását.

Új Kodiaq

Az autógyártó közel 12 millió eurót fektet be a gyártósor átalakításába, hogy a jövőbeni igényeket is figyelembe vegye, és már most előkészítik a gyártósort a plug-in hibrid hajtásláncú Kodiaq iV gyártására. A beruházások a meglévő technológiák, például a manipulátorok, az alvázszerelés és a szállítószalagok integrálását, valamint az ablakragasztó felhordására szolgáló robotok átalakítását foglalják magukban. Ezután naponta akár 410 második generációs Kodiaq gördülhet le a szerelőszalagról.

A Kodiaq mint a Škoda SUV-kampány úttörője

A Škoda Auto idén ősszel mutatja be legnagyobb SUV-jának, a Kodiaqnak a második generációját, a piaci bevezetés pedig 2024-ben várható. A modell korszerű és hatékony benzin- és dízelmotorokkal, valamint első ízben plug-in és mild hibrid kivitelben is elérhető lesz. A biztonság, a technológia és a sokoldalúság tekintetében az autógyártó új szintre emeli legnagyobb SUV-ját. Az új Kodiaq-nak minden adottsága meglesz ahhoz, hogy elődje sikertörténetét tovább folytassa.

A 2016. szeptember 1-jei globális premier óta a Škoda több mint 800.000 Kodiaq-ot gyártott csehországi, ukrajnai, kínai, indiai és – 2022 elejéig – oroszországi üzemeiben is. A nagyméretű SUV volt az úttörője a cseh autógyártó sikeres SUV-kampányának. Az opcionálisan hétüléses kivitelben is elérhető, tágas belső teret kínáló Kodiaq bevezette a Škoda lenyűgöző, kristályos formanyelvét a szegmensbe. A nagyméretű SUV lenyűgözte a vásárlókat és a nemzetközi szaklapok újságíróit egyaránt – több mint 40 nemzetközi díj tanúskodik kiemelkedő tulajdonságairól és rendkívüli népszerűségéről a globális piacokon.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!