fbpx
Unknown 5

ŠKODA Octavia teszt – Totalcar

|

Ne legyenek illúzióink, a ŠKODA a VW csoport műszaki hátterére támaszkodva mára simán tudná hozni az Audik kifinomultságát. De muszáj annyit rontani például a ŠKODA Octavia modelleken, hogy indokolt legyen a drágább márkák felára. Mintha a visszapillantótükör körül keletkező suhogás, a gumik felől érkező dübörgés vagy a TDI motorok alapjárati kerepelése mind azt duruzsolná a vezető fülébe: nem volt pénzed VW-re, csóró voltál az Audihoz.

ŠKODA Octavia

Nem tolakodón, nem lesajnálón, de folyamatos nyomasztással. Egy új ŠKODA Octavia tervezésekor a legnehezebb értekezleteknek azokat képzelem, amiket a mennyit rontsunk rajta, hogy elég távol kerüljön a Volkswagen Golftól és az Audi A3-tól tematikával tartják. Egymásnak feszülnek a konszern drágább márkáinak érdekeit védő, illetve a mlada boleslavi mérnökök, és hosszan vitáznak a különböző zajok és vibrációk mértékének növelésén, a belső tér anyagainak silányításán vagy a kihagyandó extrákon.

Nyilván nem ez a helyzet, de nehéz elképzelni, hogy az apró hiányosságok, az a néhány pont, ahol bele lehet kötni mondjuk az új, ráncfelvarrott ŠKODA Octaviába, az nem szándékos, jól megfontolt tervezés eredménye. És azt is nehéz elképzelni, hogyha lehetne, akkor a csehek nem tudnák jobbra megcsinálni.

A konszern becsületére legyen mondva, néhány területen hagyja, hogy a ŠKODA Octavia kompenzáljon, és többet nyújtson, mint a VW, a Seat vagy az Audi. Az egyik ilyen a helykínálat, amely nem csupán a testvérmodellekét veri, de szinte minden ŠKODA tágasabb az összes többi konkurensnél is. Nincs még egy kompakt autó, amelyben akkora lenne a hely, mint a ŠKODA Octaviában és a csomagtartó is gigantikus: az ötajtósé alaphelyzetben 590, míg a kombié 610 literes és az ülések ledöntésével 1740-re bővíthető.

Tovább a teszt többi részéhez a Totalcar.hu-ra!

Ha másra is kíváncsi…

60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben
Újdonságok a ŠKODA-tól 2022-ben

Újdonságok a ŠKODA-tól 2022-ben

Lassan véget ér ez az év, így ideje számba venni, hogy a ŠKODA milyen újdonságokat tartogat nekünk 2022-ben?Korábbi cikkeinkAz autóipar, de a vásárlók számára sem volt egyszerű 2021. Amikor már azt hittük év elején, hogy a pandémia enyhít szorításából, akkor derült...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2017-05-20 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!