fbpx

13 colos tablettel

érkezik a ŠKODA ENYAQ

Az év második felében érkezik az ENYAQ, a ŠKODA első teljesen elektromos crossovere. Legutóbb éppen terheléses teszten kapták lencsevégre az Alpokban.

És bár a külsejéről már számos felvétel látott napvilágot – többek között a gyár is közölt saját képeket – az utastérről csak a gyáriak által elmondottakat tudjuk. És persze ott van a bevallottan a modell előfutárának szánt VISION iV is.

Ezek alapján biztosan érkezik egy 13”-os tablet a középső konzolra, és egy sokkal kisebb kijelző a kormány mögé, a hagyományos műszeregység helyére. Ezeken pedig a konnektoros hibrid SUPERB iV-ban is használt MIB 3-as fedélzeti rendszer fog futni, kiegészítve a ŠKODA Connect kínálta lehetőségekkel. Ez számos kényelmi funkciót kínál majd. Az már lassan természetes lesz, hogy a távolból tudjuk majd lekérdezni minden adatát autónknak, vagy vezérelni a töltést, a hűtés-fűtést, de a hagyományos ŠKODA modellekből ismert nyitás és zárás funkció is elérhető lesz. Mindezt akár Amazon Alexa segítségével is.

De ennél érdekesebb funkció is megjelenik majd. Ez pedig a kiterjesztett valósággal kiegészített head-up display. Ez a már ismert adatok (sebesség, navigáció) megjelenítésén túl arra is képes lesz, hogy a valós környezetünket egészítse ki információkkal. Így a navigációs sávválasztás segéd teljesen új értelmet kap majd, ahogy az asszisztens rendszerek is sokkal látványos segítséget tudnak majd nyújtani.

A KODIAQ-al gyakorlatilag megegyező méretű – itt írtunk róla – ENYAQ az év második felében mutatkozik be, és a forgalmazása 2021 elején indul majd.  

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!