fbpx

Dr. Johannes Neft

a ŠKODA műszaki fejlesztésért felelős új igazgatója

Dr. Johannes Neft a ŠKODA AUTO igazgatósági tagjaként a műszaki fejlesztésért felelős vezető szerepét tölti majd be 2021 elejétől. Christian Strube-nak lesz az utódja, aki 2015 decembere óta töltötte be ezt a pozíciót a márkánál.

Dr. Johannes Neft mérnök, az anyagtudományok doktora. 1999-ben kezdte karrierjét a Volkswagen AG-nál a minőségbiztosítási osztályon, ahol kezdetben hibaelemzéssel foglalkozott. 2001-től kezdve Dr. Johannes Neft vezette a portugáliai Volkswagen Autoeuropa minőségbiztosítási laboratóriumát, majd 2004-ben visszatért Wolfsburgba, és a járműkarosszéria-fejlesztési részlegnél különböző vezetői feladatokat látott el. 2014 és 2016 között a karosszériafejlesztéséért felelt, majd 2016-ban kinevezték a Volkswagen AG járműkarosszéria-fejlesztési vezetőjévé. Tagja a Volkswagen Osnabrück, a Volkswagen Sachsen és a Sitech GmbH felügyelő bizottságának is.

Dr. Johannes Neft

Christian Strube 2015 decembere óta volt a ŠKODA AUTO műszaki fejlesztési igazgatója. Ebben a pozícióban hozzá tartozott például az új ŠKODA ENYAQ iV, a ŠKODA első MEB platformon alapuló modelljének műszaki fejlesztése. A tengerészeti mérnöki tanulmányai befejezése után csatlakozott a Volkswagen Kraftwerk GmbH-hoz, amely karrierje kezdetét jelentette a cégcsoportnál. 1993-ban átment a Volkswagen AG-hoz, ahol különböző pozíciókat töltött be Németországban és külföldön egyaránt. 2001-től Strube a Volkswagen de México karosszéria- és utastértervezésért felelős vezetője volt, 2003-ban tért vissza Wolfsburgba, ahol különböző vezetői feladatokat látott el. 2010-től a koncepciófejlesztés vezetőjeként többek között az MQB moduláris platformért volt felelős. 2012-től Strube a különféle modellek sorozatgyártásáért felelt a „Body-in-White and Trim” – ez annak a szakasznak az elnevezése az autógyártásban, amikor a karosszéria a festés előtti állapotba kerül – vezetőjeként, mielőtt kinevezték a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának műszaki fejlesztésért felelős tagjává. Christian Strube befejezi aktív pályafutását, és nyugdíjba vonul.

Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO vezérigazgatója elmondta: „Christian Strube az elmúlt öt évben kiemelkedő eredményeket ért el a ŠKODA számára. Vezetése alatt olyan fontos modelleket fejlesztettek ki, mint az OCTAVIA nyolcadik generációja, vagy az ENYAQ iV, az első teljesen elektromos modellünk, amely a Volkswagen-csoport MEB moduláris elektromosautó-platformjára épül. Christian Strube mindig is teljes mértékben és szenvedélyesen elkötelezett volt a ŠKODA mellett. Szeretnénk neki köszönetet mondani ezért, és csak a legjobbakat kívánom neki életének új szakaszához. Ugyanakkor szeretném üdvözölni Dr. Johannes Neft-et csapatunkban. Várom a közös munkát.”

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!