fbpx

Thomas Schäfer visszatér a

ŠKODA AUTO felügyelőbizottságába

Thomas Schäfer, a Volkswagen Személyautók igazgatótanácsának elnöke és a „Volume” márkacsoport vezetője július 15-én veszi át a ŠKODA AUTO felügyelőbizottságának elnöki tisztét. A pozícióban Murat Akselt váltja, aki lemond az elnöki tisztségről, de továbbra is tagja marad a felügyelőbizottságnak. Ezzel a lépéssel tovább fokozódik és felgyorsul az együttműködés a „Volume” márkacsoporton belül a szinergiák kiaknázása érdekében. A cél a költségek és a komplexitás jelentős és fenntartható csökkentése.

Korábbi cikkeink

Konszernszinten a ŠKODA felel a feltörekvő piacokért, például Indiáért és Észak-Afrikáért, valamint olyan projektekért, mint a VW Passat és a ŠKODA SUPERB következő generációjának fejlesztése. Az MQB A0 globális platformért való felelőssége is mutatja, hogy a márka helyzete milyen erős a konszernen belül. A „Volume” márkacsoporton belül a ŠKODA létfontosságú szerepet játszik, és szaktudása jelentősen hozzájárul a szinergiákl kiaknázásához. A cél egyértelmű: a márkák közötti szoros együttműködés révén jelentősen és fenntarthatóan csökkenteni a költségeket és a komplexitást
Thomas Schäfer

ŠKODA AUTO felügyelőbizottság elnöke - Volkswagen személyautók igazgatótanácsának elnöke

A „Volume” márkacsoport a Volkswagen Személyautók, a ŠKODA, a SEAT/ Cupra és a Volkswagen Haszonjárművek márkákból áll. Az idei év első negyedéve óta a Volume márkacsoport eredményei külön szerepelnek a Volkswagen konszern negyedéves jelentésében. Thomas Schäfert a közelmúltban választották meg a Volkswagen Haszonjárművek tanácsadó testületének elnökévé és a SEAT/Cupra felügyelőbizottságának elnökévé.

Az új pozíciója révén Thomas Schäfer újra közvetlen kapcsolatba kerül a márkával. Egészen július elsejéig ő látta el a ŠKODA AUTO vezérigazgatói tisztjét, utódja Klaus Zellmar, aki nem könnyű időszakban vette át a márka vezetését. A pandémia utáni beszállítói nehézségek továbbra is jelen vannak a mindennapokban, és a helyzetet tovább súlyosbítja a háború is.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!