fbpx

A ŠKODA AUTO

első féléve

Az energia- és nyersanyagárak emelkedése jelentősen megnövelte a ŠKODA AUTO költségeit, így jelentős hatással volt idei első féléves gazdasági eredményeire.

Korábbi cikkeink

A ŠKODA AUTO 2022 első félévében 360 600 járművet szállított ki világszerte, ami 30%-kal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Ennek okai között szerepel az ukrajnai háború és a félvezetők folyamatos hiánya. A 676 millió eurós üzemi eredmény 30,6%-kal marad el az előző évitől, miközben az adózás utáni eredménye továbbra is erős, 6,6% (előző évben 9,6%). A ŠKODA AUTO folytatja NEXT LEVEL EFFICIENCY+ programját, és az év egészére továbbra is erős megtérülésre számít.

A számos geopolitikai és makrogazdasági kihívás ellenére egyértelmű, hogy a ŠKODA AUTO válságálló. Üzletünk stabil, modelljeink iránt továbbra is nagy a kereslet, és az ügyfelek az elkerülhetetlen várakozási idők ellenére is hűségesek maradtak hozzánk. Köszönöm nekik ezt, és köszönetet szeretnék mondani az egész csapatnak is, akik ezekben az időkben nagyfokú rugalmasságról tesznek tanúbizonyságot, miközben mindent megtesznek annak érdekében, hogy ügyfeleink a lehető leggyorsabban megkapják új ŠKODA autójukat. Arra számítunk, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban tovább javul a félvezetők ellátása. Augusztus végén pedig bemutatjuk a világnak új márkaarculatunkat, amely újrapozícionálja a ŠKODA-t az átalakulás évtizedére.
Klaus Zellmer

vezérigazgató, ŠKODA AUTO

Az év elején tapasztalt kihívások a második negyedévben felerősödtek. Ennek ellenére a ŠKODA nagyon jól megbirkózik velük: bár az ellátási láncok szűk keresztmetszete miatt lényegesen kevesebb járművet szállítottunk ki az ügyfeleknek, és az energia- és nyersanyagárak jelentősen megnövelték a költségeket, a második negyedévben is sikerült fenntartanunk a 6,6%-os, robusztus árbevétel-arányos megtérülést. Erős csapatmunkával továbbra is kezelni fogjuk a kihívásokat, így a globális ellátási láncok zavarait és az ukrajnai háború hatásait is. Ezért következetesen folytatjuk NEXT LEVEL EFFICIENCY+ költség- és hatékonyságnövelő programunkat.
Christian Schenk

Pénzügyi és informatikai igazgató, ŠKODA AUTO

Rendkívül nagy kihívást jelentő első félévre tekinthetünk vissza. A félvezetőhiány és a koronavírus-járvány mellett az ukrajnai háború különösen nagy hatással volt ránk: Oroszországban, a második legfontosabb piacunkon, további intézkedésig felfüggesztettük a járműgyártást kalugai és nyizsnyij novgorodi üzemeinkben, és leállítottunk minden exportot az országba. Emellett az egyik beszállítónál keletkezett tűz miatt az elmúlt hónapokban bizonyos pontokon le kellett állítanunk a legkelendőbb modellünk, az OCTAVIA gyártását. Mostanra azonban teljes kapacitással újraindítottuk a gyártást. Optimisták vagyunk a járműveink iránti globális keresletet illetően is, amely továbbra is magas. Fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy feldolgozzuk az elmaradt megrendeléseket, és lerövidítsük ügyfeleink várakozási idejét.
Martin Jahn

Értékesítési és marketing igazgató, ŠKODA AUTO

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!