fbpx

Figyelmeztetés,

ha jön a vonat

A Škoda egy új funkciót tesztel a Traffication infotainment alkalmazásban. Az alkalmazás legújabb verziója, amelyet egy csehországi kísérleti projekt keretében tesztelnek, mostantól figyelmeztet a közeledő vonatokra, csökkentve ezzel a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek kockázatát.

Ez a funkció kiegészíti a Traffication alkalmazás egyéb funkcióit, például az autópályán rossz irányba közlekedő járművezetőkre való figyelmeztetést és a járművezető figyelmeztetését arra az esetre, ha véletlenül ő hajtana be szemben a forgalommal szemben az autópályára, mindezekkel együttesen tovább javítva a közúti biztonságot.

Korábbi cikkeink

Hogyan működik a gyakorlatban?

A vonatok valós idejű helymeghatározását folyamatosan továbbítják a felhőbe, amely aztán az információt bármelyik, a Traffication infotainment alkalmazást használó Škoda járműnek továbbítja, amely olyan vasúti átjáró közelében van, ahol vonat közeledik. A közeledő vonatról szóló figyelmeztetés a központi infotainment kijelzőn jelenik meg, hangjelzéssel és felugró értesítéssel együtt. A Škoda már dolgozik más vasúttársaságok integrálásán Európa-szerte, több más vasúttársasággal pedig jelenleg is folynak a tárgyalások.

Könnyű letölteni és telepíteni is. És érdemes is!

A Traffication letölthető az autóban található alkalmazás boltból és online a Škoda Connecten keresztül. Az Enyaq iV kivételével minden jelenlegi ŠKODA modellbe telepíthető, feltéve, hogy a jármű a harmadik generációs MIB infotainment rendszerrel van felszerelve. Az alkalmazás ezután automatikusan fut a háttérben, anélkül, hogy a vezetőnek be kellene kapcsolnia. A központi infotainment-kijelzőn azonnal figyelmeztetéseket jelenít meg, ha a járművezető a közvetlen közelében közlekedési veszélyekkel találkozik.

Csúszós utak és rossz időjárás

Az újonnan hozzáadott, közeledő vonatokra vonatkozó figyelmeztetések mellett az alkalmazás már más típusú figyelmeztetéseket is megjelenít, akár a közlekedési információszolgáltatóktól, akár közvetlenül más, a forgalomban résztvevő Škoda modelltől származzon az. A Traffication figyelmeztetheti a sofőröket az előttük álló zord időjárásra, rossz útviszonyokra vagy balesetekre. Az alkalmazás emellett képes észlelni az autópályára a forgalommal ellentétes irányban felhajtó, tévesen közlekedő sofőrt, és figyelmeztetni a többi vezetőt a potenciális veszélyre. A rossz látási viszonyokra szolgáló információ forrása lehet például más Škoda modell is. Amikor azokon bekapcsolják a ködlámpákat, ez az információ felkerülhet a felhőbe. Emellett más Škoda járművezetők egyetlen kattintással manuálisan is jelenthetik a felhőbe a forgalmi veszélyeket, hogy a Traffication segítségével figyelmeztessék a többi Škoda járművezetőt. Az alkalmazás már 32 európai országban érhető el, és 23 nyelven ad ki figyelmeztetéseket.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!