fbpx

Ez történt 2022-ben a Škodánál

A Škoda 2022-ben új modellek egész sorával rukkolt elő, és ha mindez még nem lett volna elég valakinek, a teljes márkaarculatát is megújította.

A Mladá Boleslav idei újdonságai közül természetesen a Škoda Vision 7S a leginkább jövőbe mutató. A moduláris MEB platformra épülő elektromos autó az első olyan autó, amely a Škoda jövőbeli autóinak védjegyévé váló, teljesen új formatervezési nyelvet viseli.

Korábbi cikkeink

Az Enyaq iV, amely a márka tisztán elektromos modellcsaládja – 2022-ben a karcsú, praktikus, dinamikus, ugyanakkor környezetbarát Škoda Enyaq Coupé iV-vel bővült. Egy a sok érdekesség közül: a Škoda Enyaq Coupé RS iV 220 kW-os változata minden idők legerősebb Škoda szériaautója.

A Škoda legkelendőbb SUV-ja, a kompakt Karoq is ráncfelvarrást kapott. Hatszögletű hűtőrácsával és a megújult lökhárítójával, valamint az új „négyszemű” dizájnnal ellátott fényszóróival, amelyek új nappali menetfényt is tartalmaznak, most magabiztosabbnak tűnik, mint valaha.

A sportos dizájn kedvelői számára a Škoda hagyományosan a Monte Carlo felszereltségű változatait kínálja. A most záruló évben a negyedik generációs Fabia is csatlakozott a Monte Carlo klubhoz. Az új Fabia Monte Carlo tökéletes választás azoknak az autósoknak, akik sportos vezethetőségre vágynak, és tudják, hogyan élvezzék azt, miközben az utasok számára a népszerű ferdehátú legújabb változatának minden kényelmét és technikai felszereltségét biztosítják.

Idén a Fabia negyedik generációja az igazi autóversenyzőknek is kínált valamit. Az új Škoda Fabia RS Rally2 kihasználja a szériamodell erősségeit, de kiegészíti azokat a versenyzéshez szükséges kellékekkel: például egy biztonsági védőkerettel, egy kimondottan versenyzésre kifejlesztett motorral, sebességváltóval és futóművel, amelyek a Škoda Motorsport csapatának minden eddigi tapasztalatát ötvözik.

Mi több, a műsorvezető Jenn és a ralibajnok Emil Lindholm kipróbálta és összehasonlította a teljes jelenlegi Škoda RS kínálatot.

Idén a Škoda minőségellenőrzési folyamatába is bepillantást nyerhettünk. Ennek egyik kulcseleme a Škoda poligon, ahol minden Škoda modell rövid, de intenzív vizsgálaton esik át, miután legördül a gyártósorról. Ez a teszt feltárja az esetleges hiányosságokat, mielőtt az autót kiszállítják a vásárlójának.

Lehetőségünk volt betekinteni a szélcsatornába is, ahol az Enyaq iV család legújabb tagjának aerodinamikai teljesítményét mérték. Milyen célt szolgálnak a pamutszalagok ennél a mérésnél, és miért van szükség egy kis füstre? Kiderül a videóból:

Az elektromos autókkal kapcsolatban sok a kérdés és sok a félreértés is. Hogy a legbiztosabb forrásból tudj tájékozódni a témával kapcsolatban, bemutattuk a Škoda iV Akadémia második évadát.

Ez az összefoglaló egy tanulmánymodellel kezdődött, fejeződjön hát be egy másikkal. A Škoda Vision GT a történelmi 1100 OHC modellből merít ihletet, amely a múlt században a versenypályákon bizonyította a márka mérnökeinek kiválóságát. A Škoda Design munkájának gyümölcse a jövő tisztán elektromos hajtású sportautója.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!