fbpx

Ezek az újdonságok érkeznek idén a Škodától

A tavalyi év is mozgalmas volt, de idén is záporoznak majd az újdonságok a Škoda kínálatában.

A tavalyi év az elektromos modellek jegyében telt, hiszen év elején bemutatkozott az Enyaq iV Coupé és Coupé RS hagyományos kivitelben, majd az év második felében a már jól ismert Enyaq iV is megjelent RS változatban. Persze a hagyományos modellek kedvelői sem maradtak újdonság nélkül, hiszen megérkezett a Karoq frissítése is.

Az idei év tartogat teljesen új modelleket és frissítéseket is, ezúttal azonban a belsőégésű újdonságok lesznek túlsúlyban.

Korábbi cikkeink

Škoda Superb

A Superb a márka zászlóshajója, amelynek immár a negyedik újkori generációja lép színpadra idén. Érdekesség, hogy ez lesz az első Superb, amely nem Csehországban fog készülni, hanem a tőlünk nem is oly messzi Pozsonyban. A márkát jól ismerők most felkaphatják a fejüket, hiszen ott nincs gyára a Škodának, csak a VW-nek. Nos, valóban. Ennek fő oka, hogy a negyedik generációs Superb nem csupán közös alkatrészeken osztozik a majd a legújabb VW Passattal, hanem gyakorlatilag a külsőt leszámítva megegyezik majd a két modell, olyannyira, hogy a mindkét modell fejlesztését a Škoda végzi. Ezért aztán a gyártás is folyhat egyetlen szalagon. Az biztos, hogy a Superb újdonság is kapható lesz limuzin és kombi kivitelben, azonban a hagyományokat megtörve az előbbi érkezik utóbb. Méretében nőni fog valamelyest az új generáció, és az is biztos, hogy teljesen elektromos változat nem készül majd belőle. Az egy teljesen külön modell lesz, más néven. Ebből a szempontból a Superb formaterve is érdekes lesz, hiszen a jövőben meg inkább elkülönül a hagyományos és az elektromos modellek formavilága, és a Superb még nem kapja meg a legfrissebb Modern Solid formajegyeket. Lesz viszont konnektoros hibrid és benzines, a dízel sorsáról még nem tudni biztosat.

új ŠKODA SUPERB
Skoda újdonságok 2023

Škoda Scala facelift

A Scala a márka meg nem értett zsenije a családból. Legalább is az eladási számok ezt mutatják. Persze nincs könnyű dolga a modellnek, hiszen egy olyan korban lépett piacra, amikor mindenki az emelt hasmagasságú crossovereket és SUV-kat keresi. Ezen szeretne változtatni a márka a modell frissítésével, amely a külső mellett első sorban a fedélzeti rendszert és a kényelmi sortimentet fogja érinteni. Motorok terén nagy változások nem lesznek, hiszen a Škoda folyamatosan frissíti az erőforrásokat a modellév váltások során.

ŠKODA SCALA 2023

Škoda Kamiq

A Scala testvérmodellje, így logikus, hogy a frissítésükre is egyszerre kerül sor. A Kamiq az előbb leírtakkal ellentétben kimondottan jól fogy, és ez elsősorban crossover mivoltából fakad, hiszen ugyanazt a technikát használja, mint a Scala. Rá is igaz, hogy csak finomhangolásról lesz szó, hatalmas változások nem várhatóak.

Skoda RS modellek

Škoda Octavia

Az újkori Octavia negyedik generációja nem született szerencsés csillagzat alatt, hiszen éppen hogy gyártásba került, jött a Covid és vele a gyárleállások korszaka, majd a chiphiány. Ha ez nem lett volna elég, egy szerencsétlen beszállítói tűzeset tovább hátráltatta a márkát a gyártásában. Ennek ellenére a vásárlók hamar megszerették a modellt, amit az is jól mutat, hogy már tavaly év elején értékesítették a limuzin kivitel teljes gyártási kapacitását a frissítés időpontjáig. Ezért is hiányzik jelenleg a kínálatból ez a változat. Ezért különösen fontos a Škoda számára ez a bemutató. Ha visszatekintünk a modell múltjára, akkor láthatjuk, hogy a frissítései általában két csoportra oszthatóak. Vagy alig változik valami külsőleg, vagy nagyon és az eredmény megosztja a vásárlókat. Az Octavia újdonság esetén, ha hihetünk a pletykáknak az előbbi várható, tehát az előre aggódók úgy tűnik megnyugodhatnak. Finoman átformált lökhárítók és új belső tagolású lámpatestek. Ennyit jeleznek előre a barométerek, persze várjuk ki a végét.

Közeleg az OCTAVIA frissítése

Škoda Kodiaq

A Kodiaq piacra lépése óta sikermodell, így cseppet sem mellékes a Škoda számára, hogy az utódja is azzá válik-e majd. Az előzetes információk alapján erre minden esély megvan, hiszen a modellt már ismerők szerint a formaterv még elegánsabb lesz, és felszereltség tekintetében is minden fontosat megkaphatunk majd az újdonsághoz. Biztosan lesz belőle összkerekes és RS kivitel, a motortérben pedig benzines, dízel és elektrifikált erőforrás is várható. Sőt, plug-in hibrid változat várhatóan 100 km is meg tud majd tenni tisztán elektromos üzemmódban. 

Közeleg az OCTAVIA frissítése

Talán feltűnt, hogy nem írtunk érkezési dátumot egyik modellhez sem. Ez azért van így, mert a jelenlegi helyzetben naponta változhat a menetrend, és mivel rengeteg megrendelés van már a gyárnak a jelenlegi modellekre is, amíg azok nem futnak ki, addig nem kerülhetnek gyártásba az újdonságok sem. Ettől függetlenül a fent felsorolt modellek bemutatói várhatóan nem maradnak el, a gyártás indulások viszont simán eltolódhatnak a következő évre.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!