fbpx

Rapid kabrió? Sajnos csak egy van belőle.

A Škoda Csehországban már évek óta együttműködik középiskolákkal, melynek keretében minden évben gyári segítséggel készítenek a diákok egy-egy egyedi modellt. Ez a program indult el most Indiában is, melynek első gyümölcse egy kabrió Rapid.

A Škoda Auto Volkswagen India Private Limited (SAVWIPL) által működtetett akadémia bemutatta első diákautó-projektjét. A 3,5 éves „mechatronika” kurzusra járó diákokból álló csapat egy kabriót tervezett a Škoda Rapid szedán indiai változatának alapjaira.

Ez a Rapid nem az a Rapid

Néhány érdekes részletből kiderül, hogy a diákok igazán kitettek magukért a projekt során elkészített Rapid kabrióval. Ilyen például a motorháztetőn elhelyezett visszahúzható Škoda-jelvény, a hűtőrácson elhelyezett elegáns LED-lámpák és a csomagtérfedélen található megvilágított Škoda felirat. Számos sportos vizuális elemet is találunk, mint például a sárga vonallal ellátott fekete kiegészítők vagy a sárgára festett féknyergek.

A belső térben számos módosítás történt, a rádiót egy modern, tabletformájú, érintőképernyős infotainment rendszer váltotta fel. Technikai kihívást jelentett, hogy az első ülések szerkezetébe biztonsági öveket kellett beépíteni – mivel a kabrióknak nincsenek B-oszlopai. Az ülések skarlátvörös bőrborítást kaptak, az egész élményt pedig a sportkipufogórendszerrel hangsúlyozott motorzaj fokozza.

Rapid kabrió

„Örülünk, hogy Indiában is bemutathatjuk a diákautó-projektet, amely egyedülálló lehetőséget biztosít a műszaki főiskolák hallgatóinak, hogy megtervezzék és elkészítsék álmaik autóját, újraértelmezve a Škoda egyik széria modelljét és innovatív ötletekkel felruházva azt. A projekt tökéletesen illeszkedik az innováció előmozdítása és a tehetséges diákok segítése iránti elkötelezettségünkhöz az indiai autóiparban” – mondta Piyush Arora, a SAVWIPL vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke.

A cseh példát követik

Az indiai projekt alapja az Azubi Car, a csehországi Škoda Akadémia diákjai számára 2013 óta futó csehországi projekt. Minden ilyen projekt egy egész tanévre szól, és főként a harmadéves hallgatók számára elérhető. A projekt célja a szaktudásuk és a gyakorlati készségeik fejlesztése, és nem utolsósorban élesben tapasztalhatják meg, milyen csapatként dolgozni egy nagy szervezetben.

Tíz évvel ezelőtt az első ilyen autó, amelyet a diákok terveztek és készítettek egy kis kabrió volt, melyet a Citigóból alakítottak át, és a Citijet nevet kapta. Idén a diákok a tizedik Azubi autót készítik, amely a teljesen elektromos SUV, az Enyaq iV újragondolt változata lesz. Ez egy mobil irodát kombinál kényelmes lakó- és alvóhelyiséggel a természetet felfedezni szerető emberek számára.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!