fbpx

Az új Škoda Superb: amit eddig tudunk róla

Az új Škoda Superb negyedik generációja idén érkezik. A nagysikerű elődöt leváltó utód vadonatúj formatervet kap majd. Bár ez egyelőre még álcázás alatt rejtőzik, a videóban Alex Montyro műsorvezető mégis igyekszik mutatni a közelgő újdonság néhány igen érdekes részletét.

A negyedik generációs új Škoda Superb gyönyörű formatervet kapott, karcsú, de hangsúlyos és határozott vonalakkal, valamint új fényszórókkal, amelyek a nagy múltra visszatekintő bohémiai kristályművészet által inspirált kialakítással rendelkeznek.

Az előző generációhoz képest az új Škoda Superb hosszabb és magasabb lesz, több helyet kínálva az utasoknak. A kombi és a limuzin változat is egyszerre mutatkozik be, és megvásárolni is rögtön az elejétől lehet majd mindkét modellvariánst. A csomagtér, amely a Superb egyik kiemelkedő jellemzője a modell újkori története óta, a kombi változatban 30 literrel, a limuzinban pedig 20 literrel lesz nagyobb, így az új Škoda Superb ismét kategóriájának egyik legtágasabb és legpraktikusabb autója lesz.

Az új Škoda Superb: amit eddig tudunk róla

A belső tér vadonatúj kezelőszerveket kap, köztük egy nagyméretű, akár 12,9 hüvelyk képátlójú érintőképernyőt. Újdonság az automata sebességváltó választókarjának a kormányoszlopon történő elhelyezése. Az új Škoda Superb belső terében új anyagokat is használnak majd, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra.

Az új Škoda Superb: amit eddig tudunk róla

Az új Superb gazdag felszereltséggel büszkélkedik, amely magában foglalja a legfejlettebb vezetőtámogató rendszereket, köztük például a prediktív kerékpáros-védelmet. Ehhez jön még a 28 Simply Clever megoldás, amelyekkel a Superb korábbi generációi úttörő szerepet játszottak. Ilyen volt a 2001-ben bemutatott megoldás is, a vezetőoldali ajtóban kialkított rekesz az esernyőnek. Ez nem csupán tárolásra szolgál, de a vizes esernyőrőrl a vizet a szabadba vezeti. És ennek már 22 éve. Repül az idő, igaz?

Az új jövevény motorházteteje alá hatféle hajtáslánc közül lehet majd választani odavalót, 110 és 195 kW közötti teljesítménnyel. Három TSI egység lesz (alapkivitelben egy mild hibrid 1.5 eTSI), kettő erős TDI motor, és lesz egy plug-in hibrid Superb iV is, amely több mint 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot ígér. Azt pedig talán már mondanunk sem kell, hogy összkerékhajtású változatok is választhatóak lesznek.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!