fbpx

Első vázlatok: a megújuló Scala és Kamiq

A Škoda Auto közzétette az első hivatalos külső vázlatokat, amelyek a kompakt méretű és most megújuló Scala és a Kamiq városi SUV felfrissített változatát mutatják be. A gyáriak közleménye szerint mindkét modellt progresszív dizájn- és technológiai fejlesztésekkel, valamint magasabb járműkategóriákból származó jellemzőkkel ruházták fel. Az új Scala és Kamiq augusztus 1-jén mutatkozik be egy online sajtótájékoztató keretében.

Négy évvel a sorozatgyártásuk megkezdése után a Škoda a Scala és a Kamiq frissítésre készül. A technológiai frissítések és a külső dizájnmódosítások együttesen kiemelik az egyes modellek legfontosabb jellemzőit, mint például a Scala dinamikus vonalait és a Kamiq robusztus megjelenését. Mindkettő újratervezett fényszórókat, első és hátsó kötényt és hűtőrácsot kapott. A Škoda frissített arculatának megfelelő új könnyűfém keréktárcsák és a hátsó ajtó feliratozása elegánsan egészíti ki a megújulást.

A megújuló Scala karcsúsított fényszórói és kötényei oldalsó légterelőkkel

A megújuló Scala karcsúbb fényszórói egészen a hűtőrácsig nyúlnak, aláhúzva az autó dinamikus vonzerejét. Az új első kötény légbeömlő nyílását további oldalsó szárnyak tagolják. A karosszéria színére festett, átdolgozott hátsó kötény diffúzorában is ezek találhatók, amelyeket kristályos elemek szegélyeznek. A hátsó lámpák mostantól új, kifinomultabb grafikájúak.

A megújuló Scala
A megújuló Scala

Hangsúlyosabb SUV megjelenés a Kamiq számára

A Kamiq a márka kisméretű cross-over modelljeként mutatkozott be, de az idők és a divat is változik. Ezért a piac és így a vásárlók igényeihez igazodva a frissített Kamiq megjelenése sokkal SUV-sabb lesz. A jellegzetes osztott fényszórók felső eleme ezentúl karcsúbb és hangsúlyosabb kialakítású lesz. A nagyobb és egyenesebb Škoda hűtőrács jellegzetes kettős lamellákat kapott, amelyek alul U-alakot formáznak. Az első kötényben a hűtőrács alatti, a karosszéria színére fényezett területbe foglalt légbeömlő hangsúlyozza a jármű szélességét, amelyet egy robusztus, ezüstszínű diffúzor egészít ki. Ez egyébként a jármű aljának védelméről is gondoskodik. A hátsó diffúzor egy széles, fekete színű felső részből és egy robusztus, ezüstszínű alsó részből áll majd. Az osztott hátsó lámpák átdolgozott L-alakú belső elrendezése vizuálisan kapcsolódik a fényvisszaverőkhöz, amelyek szintén L-alakot vesznek fel.

A megújuló Kamiq
A megújuló Kamiq

A teljes kép megismerésére már nem kell sokat várni, hiszen augusztus elsején online formában mutatkozik be mindkét megújult modell.

Addig is, amíg a megújuló Scala és Kamiq megérkezik, az importőr kedvező áron kínálja a jelenlegi változatot, ráadásul most akár 8%-os hitelkamat mellett. Érdemes lecsapni rá. 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!