fbpx
SKODA SUPERB

Csütörtökön érkezik a frissített SUPERB

A ŠKODA Pozsonyban, az IIHF Jégkorong Világbajnokságon mutatja be a jelenlegi SUPERB generáció frissített változatát. Már csak két nap van hátra a bemutatóig, de addig is összeszedtük, hogy várhatóan mi érkezik a szerdai frissítéssel.

A harmadik generációs SUPERB a mai napig rendkívül népszerű a vásárlók körében annak ellenére, hogy kategóriájának eladásai folyamatosan csökkennek. Bár a bemutatása óta eltelt már 4 év, a helykínálata még ma is a versenytársak előtt jár, és a formája sem fáradt meg az évek során. Éppen ezért nagy változás inkább a lemezek alatt, illetve a kényelmi/biztonsági szolgáltatások terén lesz.

 

Kívülről a gyár által már előre bejelentett, teljesen új világításrendszer lesz a leglátványosabb változás. Ez nem csak a lámpák belsejét érinti, de a formájuk is új lesz. A vezetőt rossz látási viszonyok között a LED-matrix fényszórók fogják segíteni, amelyek vetítési képe még jobban képes alkalmazkodni a vezetési körélményekhez. A forgalom többi résztvevőjének figyelmét pedig a dinamikus irányjelzők fogják megragadni. És persze a szomszédoknak is tartogat valamit a gyár, hiszen a LED technológia lehetőségeit kihasználva animált üdvözlő és hazakísérő fényt is kap majd a frissült SUPERB.

Ennél egy fokkal izgalmasabb változás, hogy a régóta emlegetett SCOUT kivitel is megérkezik. Ha a többi SCOUT modellből indulunk ki, akkor ez a kivitel is csak összkerékhajtással lesz kapható, nyilván emelt hasmagassággal (DCC futóművel), és a SCOUT kivitelen megszokott külső műanyag kiegészítőkkel.

De amit a legjobban vár mindenki, az a konnektoros hibrid kivitel. A ŠKODA elektromos modellprogramja ezzel, és az első teljesen elektromos Škodával, a CITIGOe-vel fog elindulni. A SUPERB a konszerntestvér PASSAT GTE technikáját kapja meg, így a 13 kWh-s akkupakkal megtehető tisztán elektromos távolság is várhatóan hasonló lesz, ami 50-70 kilométer jelent. A hajtásról az 1.4-es TSI motorral kombinált elektromotor gondoskodik, az összteljesítmény pedig 215 lóerő körül várható. A hírek arról szólnak, hogy a márkánál a plug-in vagyis konnektoros hibrid változatok a nevükhöz az „iV” (ejtsd „ájví”) kiegészítést kapják ezentúl (SUPERB iV).

A beltérben a jobb minőségű anyagokon felül sok változás nem várható, esetleg a digitális műszeregység szériafelszereltséggé válására lehet számítani a nem alapfelszereltségű modelleken. A biztonsági rendszerek frissítésével szinte biztos, hogy a SUPERB is megkapja a SCALA fejlettebb holttérfigyelő rendszerét, amely már 70 méterre képes ellátni hátrafelé.

A premier május 23-án lesz Pozsonyban.

Ez a SUPERB 12 másodperc alatt van kétszázon

Persze ezt a SUPERB-et nem találod meg a hivatalos árlistákon, és még csak nem is új. Pedig sokan örülnének neki, ha mindkettő másként lenne.Korábbi cikkeinkEgy átlagos kinézetű fehér SUPERB COMBI 2016-ból. Az utcán, a parkolóban simán elsétálsz mellette, pedig amit...

bővebben

Ez a SUPERB 12 másodperc alatt van kétszázon

Persze ezt a SUPERB-et nem találod meg a hivatalos árlistákon, és még csak nem is új. Pedig sokan örülnének neki, ha mindkettő másként lenne.Korábbi cikkeinkEgy átlagos kinézetű fehér SUPERB COMBI 2016-ból. Az utcán, a parkolóban simán elsétálsz mellette, pedig amit...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!